U Zagrebu je, unutar prostora u Hrvatske lutrije u casinu hotela International, započeo s radom Centar za razvoj vinskog turizma, projekt udruge za kulturu stola G.E.T.
Na prvoj prezentaciji za medije i prijatelje povezali su zelenu i plavu Hrvatsku, jug i sjever te predstavili:
– ekstradjevičansko maslinovo ulje Torkul (Vela Luka, otok Korčula)
– sireve Gligora (Kolan, otok Pag)
– proizvode od bakalara Baccalà della Mamma, tvtke Milena (Bačva, Istra)
– vina obitelji Puhelek-Purek (Sveti Ivan Zelina)
Prezentacija je održana u deset slijedova:
1. Proizvodi od bakalara Baccalà della Mamma
– Bakalar na bijelo, Bakalar oliveto, Bakalar pikantino, Bakalar tartufino, Bakalar šugo
2. Slani inćuni i kapare u maslinovom ulju Torkul
3. Pečene masline marinirane u maslinovom ulju Torkul
4. Salata od hobotnice s maslinovim uljem Torkul
5. Sirevi Gligora, samostalno i u kombinaciji s maslinovim uljem Torkul
– Paški sir, Dinarski sir, Sir Kolan
6. Jabuka s maslinovim uljem Torkul
7. Varenik, samostalno i u kombinaciji s maslinovim uljem Torkul
– Varenik je tradicionalna delicija od grožđa koja se dobiva iskuhavanjem najkvalitetnijeg mošta
8. Sušene smokve u maslinovom ulju Torkul
9. Maslinovo ulje Torkul
10. Čaj od listova masline i kolač ‘utopljenik’
Sve ove zalogaje pratila su vina obitelji Puhelek-Purek iz Svetog Ivana Zeline
1. Pjenušac Kraljica
2. Kraljevina Zelina
3. Grašica
4. Sauvignon
5. Sauvignon ‘Vino prve vinske kraljice’
Za odličnu atmosferu bila je zaslužna i klapa iz Vela Luke, zanimljivog naziva Umjetni gnjoj, koja je, uz dalmatinske, izvela i nekoliko zagorskih te prigorskih pjesama.