Otvoren JABiH festival

U zagrebačkoj galeriji Velvet svečano je otvoren JABiH festival, uz izložbu radova Berina Tuzlića i glazbeni nastup grupe Paranoid Android.

Berin Tuzlić i Davor GobacBerin Tuzlić, rođen je 1968. u Sarajevu. Partner je Agencije Via Media i Via Media Reach, osnivač udruženja za Art i vizualno komunikacijske vještine PIXEL. U svojoj dvadesetogodišnjoj karijeri, radio je kao kreativni direktor, dizajner i animator na realizaciji kreativnih strategija, razvoja novih proizvoda, više od 80 reklamnih kampanja lokalnih i internacionalnih oglašivača. Predsjednik je ASIFA BiH – svjetskog udruženje animatora, ogranak za BiH. Autor je velikog broja art animiranih filmova, glazbenih spotova i stripova i reklama. Nagrađen je s više od 30 međunarodnih nagrada.

Izložba radova iz područja stripa, grafičkog dizajna i crtane animacije djelomično je identitet umjetničkog stvaranja autora Berina Tuzlića. ‘Sudbina je u vašim rukama’ naziv je izložbe koja integrira srodnost različitih vrsta umjetnosti poput stripa, grafičkog dizajna i crtane animacije kroz koje nas vodi autor koji nas na trenutak vraća u vrijeme emocija iz prošlosti kada je umjetnost bila prirodna osvrćući se na današnje teme globalnog okruženja u kojem živimo.

Paranormal AndroidCilj je izložbe potaknuti na razmišljanje, da ne bismo, koristeći nove tehnologije, zaboravili misliti. Svako od autorskih djela ukazuje i govori da je sudbina ‘u vašim rukama’.

Festival organizira Udruga za promicanje kulture i umjetnosti, koja je osnovana prije tri godine u Zagrebu.

P. R.

Tagged: , , , , , , , , ,