Ovacije publike za Ministarstvo ljubavi

U Zagrebu je, u CineStaru Branimir, premijerno prikazana komedija ‘Ministarstvo ljubavi’, redatelja Pave Marinkovića. Priča filma inspirirana obiteljskim zakonom, koji udovicama hrvatskih branitelja omogućuje primanje novčanih naknada, ali zabranjuje nove ljubavi, oduševila je publiku.ministarstvo-ljubavi-premijeraBaš kao što se i očekivalo, tijekom filma iz publike se čulo puno smijeha, ali i neočekivanih reakcija koje je radnja filma izazvala kod mnogih. A kakav se humor krije iza priče ‘Ministarstva ljubavi’, što je dozvoljeno, a što nije udovicama hrvatskih branitelja, gledatelji će moći saznati od 3. studenoga u kinima kada film kreće u distribuciju. Mogu li inspektori Stjepan Perić i Dražen Kühn raskrinkati nečasne radnje udovica ili će se udovice izboriti da upozore i razotkriju sav apsurd hrvatskog birokratskog sustava, saznat će svi koji odluče pogledati komediju.

Inspektori su zapravo i glavni glumci filma, a uloge su povjerene Stjepanu Periću i Draženu Kühnu koji su ne samo odlično odglumili svoje uloge, već se i u potpunosti stopili s cijelom pričom, koja samom filmu daje jednu posebnu težinu. Glavna ženska uloga dodijeljena je Eciji Ojdanić, koja ju je, prema riječima redatelja, dobila jer svojim stavom, temperamentom, pa i svojim nastupom neodoljivo podsjeća na žene iz Dalmatinske zagore, lokacije gdje je i snimljena većina Marinkovićeva filma. Uz spomenuti trojac, uloge u filmu našlo je i niz vrhunskih hrvatskih glumaca, između ostalih Olga Pakalović, Dijana Vidušin, Daria Lorenci Flatz, Nenad Srdelić, Janko Popović Volarić, Matija Prskalo, Ksenija Marinković, Snježana Sinovčić Šiškov, Hristina Popović, Edita Karađole…

Film je sniman u okolici Drniša te okolnim mjestima i selima Dalmatinske zagore, a zanimljivo je da unatoč visokim temperaturama i velikom broju statista nikada nije bilo napetih situacija. Smijeh je uvijek razbijao napetosti i stvarao pozitivnu atmosferu, koja se protezala tijekom cijelog snimanja, a za koju Marinković vjeruje da je jasno vidljiva i u samom filmu. Iako je zbog pomalo problematične tematike, redatelj lokalnom stanovništvu tajio radnju filma, oni su ubrzo shvatili o čemu se radi i začudo, zabavljali se sa svim viđenim i pokazali da razumiju dobar humor bez obzira na koji način i kako on opisuje pojedinu situaciju.

K. I.


ministarstvo-ljubavi-milivoj-beader-stjepan-peric-bojan-navojec-i-bruna-bebic
Ministarstvo ljubavi u kinima
Tagged: , , , , , , , , ,