Ovacije za San Ivanjske noći na Lovrijencu

Četvrto izdanje Midsummer Scene Festivala započelo je na najljepši mogući način. Posjetitelji iz cijelog svijeta do posljednjeg su mjesta ispunili povijesnu dubrovačku tvrđavu Lovrijenac gdje je premijerno izvedena jedna od najpoznatijih Shakespeareovih komedija ‘San Ivanjske noći’.Čarobne zidine, igra svjetla i zvuka, te radnja koja propituje međuljudske odnose i otvara vječno pitanje što je to zapravo ljubav oduševili su publiku koja je nazočila premijernoj izvedbi. Predstava se igra u 21.30 sati sve do 5. srpnja, osim 27. lipnja kada je na Lovrijencu u sklopu festivala na rasporedu koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

‘Ovo je predivno mjesto za igranje predstave. Publika je izvrsno primila sve glumce, naročito Filipa Krenusa koji ima neki poseban odnos s publikom. Imali smo divnu premijeru. Ovo je moja treća godina ovdje i divno se vraćati svake godine!’, izjavila je redateljica Helen Tennison i dodala: ‘Obožavam Dubrovnik. Volim sjediti i piti kavu u starom gradu, gledati ljude i svijet kako prolazi!’

Pod redateljskom palicom Helen Tennison, u ulozi Hermije je Susan Hingley. U ulozi Pucka je Sheetal Kapoor, a Titaniju igra Kudzanayi Chiwawa. Filip Krenus, hrvatski glumac koji živi i radi u Londonu nastupa u ulozi Vratila. U ‘Snu’ igraju i Hannah Brackstone Brown, James Burton, Matthew Maltby, Lainey Shaw i James Wordsworth. Asistentica redateljice je Natalia Bogdanova. Producenti festivala su Jelena Maržić, Darija Mikulandra Žanetić i Filip Krenus, kostimograf je Bryony J. Thompson, majstor rasvjete Aleksandar Saša Mondecar, scenograf Marin Gozze i kompozitor Benedict Davies.

‘Sretni smo što imamo još jednu čarobnu predstavu. Vjerujemo kako će publika uživati u njoj. Glumci su ispraćeni ovacijama pa vjerujemo kako će i ovogodišnja predstava zabilježiti gostovanja u mjesecima koji su pred nama!’, izjavila je producentica Darija Mikulandra Žanetić.

Četvrto izdanje festivala u suradnji s Domom Marina Držića i Društvom prijatelja dubrovačke starine ove godine kroz projekt Držić Meets Shakespeare obilježava 450. godina smrti najpoznatijeg hrvatskog komediografa Marina Držića. U sklopu festivala u palači Sponza, od 1. do 7. srpnja bit će otvorena i izložba britanskog umjetnika Bari Goddarda pod nazivom From Illyria to Elsinore.

T. D.


Midsummer Festival: Strani glumci oduševljeni ljepotama Hrvatske


Dubrovački Midsummer u Bečkom engleskom kazalištu


Midsummer Scene festival: Shakespeareova ljubavna čarolija

Tagged: , , , , , , , , , , ,