Parni valjak i prijatelji slavili Akija Rahimovskog

Okruženi glazbenim prijateljima i vjernom publikom, članovi benda Parni valjak glazbom su odali počast svom prijatelju i prerano preminulom frontmenu Akiju Rahimovskom. Koncertom u rasprodanoj Areni Zagreb slavili su jednog od najvećih rock pjevača naših prostora.Koncert ‘Valjak i prijatelji: Dovoljno je reći… Aki’ započet je snimkom ‘Za malo nježnosti’, pa je publika još jednom mogla čuti Akijev glas, dok su članovi benda svirali instrumentalni dio pjesme. Bio je to početak koji je već u prvim taktovima dao naslutiti dostojanstven i emocijama prožet koncert koji slavi Akijev život.

‘Ovaj koncert treba biti veselje i sjećanje na život koji je malo tko imao’ obratio se publici Husein Hasanefendić Hus i započeo izvedbu pjesme ‘Zastave’, pri čemu mu se ubrzo pridružila i vjerna publika. Uslijedila su dva i pol sata glazbenog odavanja počasti čovjeku koji je svojom energijom postao sinonim vrhunskog frontmena.

Već pri samoj najavi koncerta, bend je najavio kako će pjesme Parnog valjka izvoditi niz glazbenih gostiju i prijatelja, a njihova imena nisu u potpunosti otkrivena sve do samog početka.

Kao prvi gost predstavljen je Kiki Rahimovski, koji se svojim emotivnim izvedbama bendu pridružio u pjesmama ‘Zagreb ima isti pozivni’, ‘Gledam je dok spava’ i ‘Kada me dotakne’.

Kroz čitavu koncertnu večer bendu su se naizmjence na pozornici pridruživali Pero Galić, frontmen Opće opasnosti, u pjesmama ‘Prolazi sve’ i ‘Ugasi me’, zatim Massimo u izvedbama ‘Samo da znaš’ i ‘Pusti nek traje’, Nina Badrić u ‘Nemirno more’ i ‘Vrijeme ljubavi’, Dino Jelusić u ‘Ljubavna’, ‘Jesen u meni’ i ‘Dođi’, Filip Rudan u ‘Stranica dnevnika’, ‘Ostani s njim’ i ‘A gdje je ljubav’, Neno Belan u ‘Moja je pjesma lagana’ i ‘Uhvati ritam’, Nermin Puškar u ‘Vrijeme’, ‘Otkud ti pravo’ i ‘Opet se smijem’, kao i Davor Gobac u ‘Lutka za bal’ te Momčilo Bajagić Bajaga u ‘Godine prolaze’.

Dio bogate set liste od ukupno 30 pjesama Parnog valjka, članovi benda su izvodili i samostalno, a posebno iznenađenje bila je izvedba pjesme ‘Dok je tebe’ Tine Kresnik, pratećeg vokala benda.

‘Kada smo snimali ovu pjesmu, bila sam trudna i on je bio u mom trbuhu. Danas mi se pridružuje u njezinoj izvedbi’, najavila je Tina, nakon čega joj se na pozornici pridružio njen sin Noa, što je izazvalo oduševljenje publike.

Kao posljednji gost koncerta bendu se pridružio Zlatan Stipišić Gibonni, u izvedbama pjesama ‘U prolazu’ te posljednjoj, emocijama ispunjenoj ‘Sve još miriše na nju’, pri čemu su im se na pozornici priključili svi glazbeni gosti te zajedno s publikom došli do emotivnog vrhunca večeri.

Koncert ‘Valjak i prijatelji: Dovoljno je reći… Aki’ u prepunoj Areni Zagreb predstavlja poseban trenutak kojim su članovi benda zajedno s vjernom publikom i glazbenim prijateljima slavili Akijev život. Njegova neponovljiva izvedba i neumorna energija satkana je u pjesmama Parnog valjka; pjesmama koje su obilježile živote brojnih generacija, pjesmama uz koje smo odrastali, zaljubljivali se, smijali se i plakali.

Odraz toga do svog dostojanstvenog izražaja je došao u jedinstvenoj interakciji benda i publike, kada su zajedničkom ljubavi i međusobnom podrškom odali počast svom Akiju.

Z. R. / Foto: Saša Huzjak


Tagged: , , , , , , ,