Parni valjak u akciji Korak u život

Popularni zagrebački sastav uključio se u veliku humanitarnu akciju i koncertom u zagrebačkoj dvorani Lisinski pomoći će stipendiranje mladih studenata bez odgovarajuće roditeljske skrbi.
Parni-valjak-Korak u životU subotu, 20. veljače (19.15 sati) održat će se veliki humanitarni koncert Parnog valjka u sklopu akcije ‘Korak u život’, a za pomoć djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz dječjih domova i udomiteljskih obitelji. Nastavak je to uspješne i lijepe humanitarne priče koju je 2008. godine pokrenuo Rotary klub Zagreb Kaptol, a kojom se stipendijama pomaže mladim ljudima koji su unatoč teškim životnim uvjetima pokazali zrelost i hrabrost, shvativši da im obrazovanje može donijeti svjetliju budućnost i sretniju životnu svakodnevicu.

Naime, u Hrvatskoj svake godine dvjestotinjak djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz dječjih domova i udomiteljskih obitelji završava srednju školu, a neki od njih ponekad čak i namjerno padaju četvrti razred srednje škole, jer strahuju za svoju budućnost i egzistenciju. Upravo je iz tog razloga Rotary club Zagreb Kaptol 2008. godine pokrenuo jednu od najuspješnijih i najdugovječnijih humanitarnih akcija – ‘Korak u život’. Akcijom se otad svake godine osiguravaju stipendije za mlade ljude koji po završetku srednje škole moraju napustiti domove za nezbrinutu djecu i udomiteljske obitelji, a koji imaju želju, no ne i mogućnosti, nastaviti fakultetsko obrazovanje. U proteklih osam godina prikupljeno je više od 20 milijuna kuna za 210 studentskih stipendija, dok je prva generacija stipendista upravo zahvaljujući ovoj hvalevrijednoj akciji završila svoje fakultetsko obrazovanje.

Koncert Parnog valjka održat će se uz izravan prijenos Hrvatske radiotelevizije, a svi ljubitelji ovoga popularnog zagrebačkog benda moći će uživati u 90 minuta njihovih najboljih i najpoznatijih hitova. Ulaznice po cijeni od 160 do 250 kuna mogu se kupiti na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog te na web-portalu ulaznice.hr , a sva sredstva bit će donirana humanitarnoj akciji ‘Korak u život’. U ovu humanitarnu akciju možete se uključiti i pozivom na broj humanitarnog telefona 0609001 (6,25 kuna; PDV je uključen u cijenu) te pomoći mladim ljudima da unatoč svim životnim nedaćama imaju bezbrižno i kvalitetno fakultetsko obrazovanje.

K. I.


Korak u život-stipendisti-Rotary i Parni valjak
Rotaryjanci i Parni valjak pomažu stipendiste
Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,