Parni valjak u dvije dvorane Doma sportova

Proteklog vikenda u zagrebačkom Domu sportova slavilo se i pisala povijest. Mala i velika dvorana, dva dana za redom, dva različita koncerta, dvije drugačije, a jednako fantastične atmosfere – nitko to još nikada nije napravio, a malo tko bi to mogao napraviti tako dobro kao Parni valjak i njihova publika. Ovog neponovljivog, slavljeničkog vikenda bilo je nezaboravno.
Parni valjak (foto Robert Midžić)Parni valjak i njihova publika zajedno su proslavili 20 godina legendarnog albuma ‘Bez struje: Live in ZeKaeM’ i 40 godina druženja na pozornicama diljem Hrvatske, ali i svijeta. Kao i na svakom koncertu, a ovoga puta dva dana za redom, Parni valjak ponovno je potvrdio da je ponajbolji rock bend na našim prostorima čija kvaliteta raste, čija je inovativnost i kreativnost neupitna, a posvećenost glazbi te predanost i poštovanje prema publici ono što ih čini tako posebnima, tako omiljenima. Jedan su od rijetkih bendova čije koncerte s jednakim žarom pohode i stari vjerni fanovi i nova mlada publika, više nego upola mlađa od benda, što je najtočniji pokazatelj njihove produktivnosti, ali produktivnosti praćene kvalitetom – a to je ono što čini veliki bend. O produktivnosti Parnog valjka definitivno se samo ne priča – i stare i nove fanove ovog petka, na akustičnom koncertu, Valjak je počastio premijerom nove pjesme, predivne balade, koja još nije izašla, no uskoro će, i kojom najavljuju – novi album.

Mnogi su ovoga vikenda proveli dvije večeri uz Parni valjak, ali nitko, nesumnjivo, nije požalio! Dva različita koncerta bila su zaista različita i bend je zagrebačkoj publici pružio najbolje od svoje dvije strane – akustične i električne. Različita scenografija, različita, a jednako fantastična atmosfera, različite, a jednako intenzivne emocije, različita glazbena iskustva. U petak i subotu zagrebačka publika uživala je u više od pet sati vrhunske svirke i presjeku kroz neke od najvećih hitova legendarnog valjka. Odsvirali su više od 60 pjesama, neke su ponovljene na oba koncerta, no različiti aranžmani dali su im potpuno drugačiju boju i publici pružili potpuno drugačiji doživljaj.

A uživali su svi, i publika i bend. I jedan i drugi dan Parni valjak je bez puno priče i odugovlačenja jednostavno izašao na pozornicu i zasvirao i, i jedan i drugi dan, u malom i velikom Domu sportova, s prvim taktom publika im se prepustila i nezaboravne večeri odmah su počele. Parni valjak je kvaliteta, kreativnost, emocije, energija i prije svega ljubav prema glazbi i stvaranju, a uz glazbenike koji vidno uživaju svirajući nevjerojatna atmosfera publiku ponese – čim se pojave na pozornici.

Na oba koncerta Parni valjak iznenadio je publiku i na pozornicu pozvao goste – na akustičnom koncertu pridružili su im se gudači, a na električnom, pjesmu ‘U ljubav vjerujem’ s bendom je otpjevao Brođanin Dominik Blaževac, pobjednik natječaja ‘Na tebi je red – uhvati ritam!’ kojim su pozvali mlade pjevače da im se pridruže na pozornici velike dvorane Doma sportova.

Dugo očekivani glazbeni događaj sezone ovaj vikend konačno smo dočekali – i nije razočarao. I publika i struka ostali su oduševljeni – iako sumnje nije ni bilo, nakon ovakva dva koncerta, ljestvica koncertne izvrsnosti podignuta je vrlo visoko. Tisuće i tisuće fanova koji su oba dana u prepunoj maloj i velikoj dvorani Doma sportova slavili sa svojim omiljenim bendom uživali su u satima vrhunske glazbe i fenomenalnim koncertima koje je Aki završio poželjevši svima ‘sretno novo ljeto’ – a uz takvu čestitku, kakvo drugačije može biti.

A. K.


Parni valjak-akustični koncert

Parni valjak: Početak slavlja akustičnim koncertom

 Korak u život-stipendisti-Rotary i Parni valjak

Rotaryjanci i Parni valjak pomažu stipendiste

 

Tagged: , , , , , ,