Pere Ubu – post punk u Močvari

Legendarni pioniri američke post punk scene Pere Ubu nastupaju 3. studenoga u zagrebačkom klubu Močvara.
Pere Ubu-MočvaraOsnovani 1975. godine u Clevelandu, nakon raspada jednako legendarnih no kratkotrajnih Rocket from the Tombs, Pere Ubu su veoma brzo postali jedan od najutjecajnijih američkih rock bandova u povijesti. Prva dva albuma – ‘The Modern Dance’ (1978) i ‘Dub Housing’ (1979), smatraju se antologijskim izdanjima kojima su postavili temelje post punka kao žanra, zajedno s nizom bandova koji su istovremeno djelovali s druge strane oceana (Gang of Four, Joy Division, Wire, The Fall, PiL…).

Kroz turbulentnu i dinamičnu karijeru, na okupu ih je održao karizmatični pjevač David Thomas, dovoljno ustrajan da i nakon 37 godina rada ponudi novi Pere Ubu album. Objavljen početkom ove godine, ‘The Lady From Shanghai’, po reakcijama kritike i publike već je pozicioniran u gornji dom Pere Ubu diskografije, a mnogi ga proglašavaju i najboljim albumom benda u posljednjih 10 godina.

Ne propustite jedinstvenu priliku još jednom uživo pogledati band koji je mijenjao povijest rock glazbe te koji je zaslužan za neke od najboljih albuma suvremenog rocka. Fenomenalni David Thomas i Pere Ubu čekaju Vas u Močvari.

Predgrupa im je zagrebačka sufi trance punk grupa Tigrova mast.

Močvara

Tagged: , , , , , , , , , , ,