Petice za album Amire Medunjanin

Novi album Amire Medunjanin ‘Silk & Stone’ (Aquarius Records, 2014.) od objave sredinom svibnja niže sve redom odlične recenzije.
Amira Medunjanin-Silk & StoneNakon rasprodanih koncerata u Zagrebu, Amira je ovih dana održala i sjajan koncert u prepunom Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu, a odlične reakcije publike daju naznačiti da će sada već gusti koncertni raspored biti još i gušći. Njena glazba osvojila je srca publike diljem regije, plasirala je njen izraz i puno dalje pa Amira sa svojim suradnicima sve češće glazbu donosi publici i na svjetskim pozornicama, a tako će biti i ovog ljeta i jeseni.

‘Kad Amira zapjeva, vrijeme pa i svijet stanu, barem se tako čini čovjeku kad je začuje. Nisu ni vrijeme, ni svijet u tome trenu stali, ali Amira ima onu rijetku sposobnost, kakvu već imaju najveće pjevačice, da se u njezinu glasu i pjesmama koje pjeva ćovjek do te mjere zagubi da zaboravi na pojam o vremenu, nedaće koje ga more i svijet koji mu odavne nije po volji… Ako i griješim, tvrdoglavo ostajem pripadnik one skupine ljudi koji smatraju ili jednostavno osjećaju da im najtužnije pjesme najefikasnije liječe ranjenu dušu.’ (Aleksandar
Dragaš, Jutarnji list)

‘Kazati da je Amira Medunjanin sjajna pjevačica čista je tautologija; stilski nepotrebno gomilanje riječi koje isto znače. Jer, između imena Amira i pojma sjajna pjevačica nema ama baš nikakve razlike. Među njima je samo znak jednakosti. Ipak, čak i kad je u pitanju visoko podignuta ljestvica kvalitete koja se čuje, a koju je sama Amira ranijim albumima (i senzacionalnim koncertima) gurnula u nebesa, ‘Silk & Stone’ je album koji je s lakoćom preskače.’ (Zlatko Gall, Slobodna Dalmacija)

‘Emocije kojima je protkan album ruše sve ono u vama, za što niste mislili da se može potaknuti na bilo koji način Krik, bijes, snaga i tuga prisutna u svim pjesmama, obojane Amirinim vokalom koje se svojim snažnim emocijama provlače kroz slušatelja, nameću pitanje otkud Amiri snaga za emocije do granice boli. Sve to ona lakoćom izvlači iz pjesama, uz vrhunsku ekipu muzičara oko nje.’ (Jurica Kosović, www.terapija.net)

‘Amirin CD ‘Silk & Stone’ u Zulfikarpašićevoj glazbenoj produkciji donosi deset regionalnih, korijenskih folk pjesama izabranih i izvedenih u očekivanom sevdah-blues-jazz tonu, bez naglašenijih skretanja sa smjera određenog ‘Amuletteom’. Kao i u koncertnoj izvedbi, teško je ili nemoguće istaknuti neki posebno uspješan broj ili trenutak, jer razina vrsnoće i izvrsnosti pa i ugođaja neprestano je vrlo visoka…’ (Janko Heidl, www.ravnododona.com)

‘Kombinacijom pjesama iz krša Hercegovine i Crne Gore i tradicijskih, klasičnih ženskih pjesama nastalih u vremenu svile i kadife rodio se album ‘Silk & Stone’, jedinstveno glazbeno djelo koje će se dugo slušati.’ (Mario Iličić, Slobodna Bosna)

‘Elegantan i karakteran, baš kao i njegova potpisnica…ovaj album balkansku muziku seli iz područja egzotične ljepote u svijet klasične prefinjenosti.’ (Vesna Andree Zaimović, Radio Sarajevo)

”Silk & Stone’ je u najmanju ruku briljantan. Amira jednostavno oduzima dah.’ (Marcus Agar, www.wild-rooster.com)

Aquarius

Pročitajte još: Amira Medunjanin rasprodala ZKM , Balkanske dive u Bruxellesu: Bilja, Tamara i Amira

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,