Pijanist Jevgenij Kissin u Lisinskom

Koncertna direkcija Zagreb, otvara novu sezonu ciklusa ‘Svijet glazbe’, koncertom svjetske pijanističke atrakcije Jevgenijom Kissinom, koji će se održati 19. rujna, u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, u 20 sati.

Jevgenij Kissin - LisinskiKoncerti u Ljubljani i Beogradu već su rasprodani, dok se za ovaj zagrebački, koji je i najveći u regiji, još uvijek može pronaći koja karta. Kissinova ljubav prema Zagrebu i zagrebačkoj publici počela je prije tri godine, kada je tu prvi put nstupio. Kada pričamo o Jevgeniju Kissinu, govorimo o najvećoj pijanističkoj senzaciji u svijetu, koji svoje nastupe rasprodaje i po pola godine unaprijed a nerijetko dobiva i po pet, šest biseva.

U Zagrebu će izvesti Schubertovu Sonatu za glasovir u D-duru, D 850 (op. 53), Sonatu za glasovir u gis-molu, op. 19, br. 2 ‘Sonatu-fantaziju’.

Njegov nastup najavljen je kritikom iz New York Timesa koji ga opisuje kao ‘nesumnjivo fenomenalnog pijanista, duboko intuitivnog i senzibilnog glazbenika’, u što će se hrvatska pubilika uskoro imati prilike uvjeriti.

Ulaznice možete kupiti na blagajni dvorane Lisinski ili na www.ulaznice.hr

KDZ

Tagged: , , , , , , , ,