Pivana: Noć muzeja uz Dragu Diklića i Antu Gelu

Kultna pivnica Zagrebačke pivovare – Pivana – i ove se godine uključila u obilježavanje 13. Noći muzeja, a posjetitelji su po prvi puta imali priliku vidjeti proizvodni pogon novootvorene Mikropivovare.

Pivski sommelier Milan Peh i glavni majstor pivar Mikropivovare, Mirko Banić Ištuk, brojne su posjetitelje upoznali s načinom proizvodnje specijalnih vrsta piva novog brenda Grif, čije su se tri vrste mogli i kušati.

Darko Janeš: vodič kroz povijest Zagrebačke pivovare

Šetnju kroz povijest Zagrebačke pivovare tradicionalno je vodio glumac i ljubitelj piva Darko Janeš koji je posjetitelje proveo kroz kolekciju pivskih etiketa, starih reklama i novinskih članaka, izložbu likovnih uradaka za Božićno pivo. Brojni gosti imali su priliku iskušati se u maloj školi pravilnog točenja piva u devet koraka te pogledati film o Zagrebačkoj pivovari autora Roberta Knjaza.Kako zabave ne bi nedostajalo pobrinuli su se Ante Gelo band i legendarni Drago Diklić, koji je oduševio izvedbom svojih najpoznatijih pjesama i Pivanu nakratko vratio u 1970-te godine.

Zagrebačka pivovara je tako i ove godine obogatila kartu Noći muzeja, okupljanjem ljubitelja piva koji su imali jedinstvenu priliku naučiti sve o pivskoj kulturi i pivskoj povijesti, ali i dobro se zabaviti uz vrhunsku glazbu.

C. R.


Tagged: , , , , , , , , , , , ,