Pizza i vino: Zašto ne?

Na prezentaciji za novinare kušane su pizze iz nove ponude te su sljubljene s različitim vinima. Visoka kvaliteta, pristupačne cijene i prije svega, zadovoljan gost, prioriteti su popularne zagrebačke pizzerije Chello (Zagorska 18).Pizzeria Chello popularnost je stekla s deep dish pizzama koje je u prosincu 2011. predstavila hrvatskoj javnosti. Trudeći se nuditi nešto drugačije, kreativni i inovativni vlasnici, Darijan i Glorija Katalinić, uvijek su radili na novim idejama i receptima, koje Darijan, ujedno i glavni pizza majstor Chella, sprovodi u djela, no pomno prilagođava domaćem tržištu, a mnogobrojni zagrebački gurmani to su itekako prepoznali.

U proljeće 2017. Chello ulazi s više noviteta. Prvenstveno se tu radi o dodatnom podizanju kvalitete kroz nove recepte u kojima se koriste visoko kvalitetne namirnice, uglavnom talijanskog porijekla (posebice zero-zero brašno, polpa rajčice, mozzarella di bufala i druge), ali neke namirnice, kao što su svježe povrće i nešpricani šampinjoni, nabavljaju se u Hrvatskoj.

‘Vrhunske namirnice i tanje tijesto nisu pogodne za dostavu, jer hlađenjem gube kvalitetu. Zato nove pizze serviramo isključivo u pizzeriji, na adresi Zagorska 18.’, rekao je Darijan Katalinić na predstavljanju noviteta. ‘Međutim, svi koji radije pizzu jedu kod kuće, ne trebaju brinuti, dosadašnja ponuda i vrijedni dostavljači i dalje ostaju ovdje. Nova ponuda je, možemo tako reći, nadopuna jelovniku.’ Na pitanje kako bi okarakterizirao novi dio jelovnika rekao je: ‘Možemo ga nazvati i proljetni jelovnik, jer ima dosta povrća i svježih namirnica, bogat je okusima i proljetno lepršav.’

Glorija Katalinić je idejni kreator koncepta poslovanja, a na prezentaciji je predstavila planove za budućnost Chella. ‘Jedan od tih planova je da Chello otvori vrata na novoj lokaciji, gdje će dobiti novu ulogu – bit će mali obiteljski restoran s dječjim igralištem, kutkom za dojilje i drugim zanimljivostima, ali će i dalje zadržati pizze kao osnovni proizvod.’ Korak prema tom putu je uvođenje vinske karte i deserata već na ovoj, trenutnoj lokaciji, u Zagorskoj 18, kao i uvođenje mogućnosti da se, uz pizzu u dostavi, naruči i butelja vina.

‘Gosti su nam najvažniji kriterij i nastojimo ispuniti njihove želje’, dodaje Glorija. ‘Zato smo i organizirali ovo druženje s novinarima, da vam predstavimo novitete i čujemo vaše mišljenje. Kako nas dvoje sami nemamo mnogo iskustva sa sljubljivanjem pizza i vina, tako smo se za pomoć obratili G.E.T. Reportu.’

‘Ideja o sljubljivanju pizza i vina kuha se u mojoj glavi već nekoliko godina, još od prvog Pizza kupa koji je G.E.T. Report organizirao u Međimurju, ali smo tek sad našli dovoljno hrabru ekipu da pokrenemo tu priču.’, rekao je Tomislav Stiplošek, predsjednik udruge G.E.T. i glavni urednik G.E.T. Reporta te objasnio: ‘Pizza, zapravo, nije fast food, a uz kvalitetne namirnice nije niti loša hrana, takozvani junk food. Kad je to već tako, zašto vinoljupci ne bi uz dobru pizzu uživali u čaši dobrog vina? Tako smo, eto, u Chellu složili malu, ali vrlo kvalitetnu vinsku kartu.’

Bitno je da se ne pretjera s cijenama vina, što su u Chellu shvatili pa, primjerice, butelja vrhunske graševine (koja već jest neko vrijeme u ponudi) košta 75 kuna.

Na prezentaciji za novinare poslužen je sljedeći menu:
Piće dobrodošlice: Maximo Brut pjenušac, Kutjevo d.d.
Margherita (polpa, mozzarella, mozzarella di bufala, svježi bosiljak, origano)
+ Malvazija Medea
Veganska (polpa, gauda veganska, mozzarella veganska, artičoke, tikvice, šampinjoni, origano)
+ Chardonnay Medea
Cinque formaggi (polpa, mozzarella, dimljena ricotta, mozzarella di bufala, dimljeni sir, Grana Padano, rukola, origano)
+ Muškat Dolce anima, Tomaz
Chello Italiano (polpa, mozzarella di bufala, prosciutto cotto, dimljeni špek, čardaš sir, dimljeni sir, peperoni veneti, origano)
+ Pošip Ježina, Luka Krajančić
American Deep dish (edamer, mozzarella, mozzarella di bufala, šunka, dimljeni špek, umak šefa kuhinje, origano)
+ Vrhunska graševina,Kutjevo d.d.,
+ Pošip Intrada sur lie, Luka Krajančić
+ Merlot Medea
– u ovom slijedu je prepušteno gostima da odaberu najbolju kombinaciju
Desert – kolač s jagodom (krema mascarpone – jogurt, brownie, svježe jagode)
+ Chambre d’Amour, Lionel &Cie (Uvoznik za RH: Vinolicious)

Novinarima su se pizze svidjele. Najboljom pizzom proglasili su Chello Italiano, a i kombinaciju te pizze s Pošipom Ježina Luke Krajančića s otoka Korčule, najboljim sljubljivanjem. Isto tako, jako im se svidjela kombinacija Cinque formaggi (pet sireva) + Muškat Dolce anima, Klaudija Tomaza iz Istre. Iskusni vinski kritičar Željko Suhadolnik, glavni urednik časopisa Svijet u čaši, najboljom je pak proglasio kombinaciju Margherita + Malvazija Medea. Mustafa Topčagić, glavni urednik Fame, iznenadio se činjenicom da se vrhunska Graševina Kutjeva d.d. može fino sljubiti sa skoro svim pizzama. ‘Dakle, varijanta sljubljivanja pizza i vina itekako ima budućnost u Hrvatskoj, samo je treba razvijati. Drago mi je što je to prepoznala baš ekipa pizzerije Chello, koja konstantno isprobava nešto novo i radi na razvoju kvalitete’, zaključio je Tomislav Stiplošek. Kušane pizze i vina će biti u ponudi pizzerije Chello od sredine ožujka.

S. M. / Foto: GET


Pizzeria Chello: Čikaška deep dish pizza

Tagged: , , , , , , , , , ,