Pjesnička večer s Romanom Simićem Bodrožićem

‘Večer u stihu’ održana je u povodu aktualnog Mjeseca knjige. Nekoliko mladih i dosad neobjavljivanih talenata, uz već dobro nam poznate etablirane pjesnike okupilo se sinoć na ‘Večeri u stihu’, održanoj u zagrebačkom Posh baru.
Večer je započela uvodom moderatora, književnika Romana Simića Bodrožića, a u fotelju nasuprot njemu prvi je sjeo Ivan Herceg, pjesnik i pokretač časopisa Poezija. U razgovoru o stanju na književnoj sceni i izostajanju književne kritike i kulturnih rubrika u medijima, Herceg je istaknuo kako u svom časopisu voli pružiti priliku mladim i još neafirmiranim autorima. Iz zbirke pjesama koja se očekuje potkraj ove godine, ljubitelji poezije imali su prilike čuti njegove  pjesme ‘Naopako sveta’, ‘Crni kristal’ i ‘Dakota, žena koja sadi zemlju’.

OLYMPUS DIGITAL CAMERANakon Ivana Hercega, publici se predstavio Aleksandar Hut Kono, čije su pjesme obojane humorom, a njegova prva zbirka očekuje se u vrijeme zagrebačkog Interlibera. Nastupila je i Romana Brolih koja piše poeziju i prozu, a poznata je po suradnji s Josipom Lisac, Jelenom Radan, grupom Meritas i drugim glazbenicima za koje je pisala stihove. Kao najmlađa sudionica predstavljena je 15-godišnja Jelena Zlatar, polaznica jezične gimnazije koja najčešće piše pjesme na engleskom jeziku. Aida Bagić poznata je kao pjesnikinja i prozaistica, čija je knjiga proze objavljena prošle godine pod nazivom ‘Znam li ja gdje živim’, a na ‘Večeri u stihu’ predstavila je dvije pjesme ‘Ulicama grada Mainza’ i ‘Gubitak sjećanja nije poremećaj’.

Druženje s pjesnicima u Poshu organizirala je Udruga Nova stranica Zagreb za promicanje književnosti i poticanje kulture čitanja i kreativnog pisanja, a tijekom Mjeseca knjige najavljeno je još nekoliko kulturnih događaja.

Renata Cisar
Foto: FAMA

Tagged: , , , , , , , , , , ,