Pobjednici natječaja Start app i Start IT up

Na svečanoj dodjeli u Laubi u Zagrebu, predstavnici Zagrebačke banke – predsjednik Uprave Miljenko Živaljić te članica Uprave Dijana Hrastović – uručili su nagrade pobjednicima natječaja Start app i Start IT up. Oba natječaja dio su projekta Moj Zaba Start, ove godine posebno posvećenog poticanju IT poduzetničkih rješenja.ZABA-pobjednici natječajaPobjednici natječaja – Start app za najbolje projekte iz područja razvoja aplikacija koje nude rješenja za jednostavnije poslovanje malog poduzetništva su tvrtke Mobilne komunikacije d.o.o. s mobilnom rješenjem ‘Gooma’ za lakšu obradu loko vožnje i putnih naloga, AdoptoTech d.o.o. za aplikaciju ‘Adopto’ koja pomaže lakšem zapošljavanju kod poduzetnika te Async j.d.o.o za cloud aplikaciju ‘MyBeeLine” za lakši rad pčelara. Sva tri pobjednika odnijela su finalnu nagradu u pojedinačnom iznosu od 100.000 kuna.

U sklopu Natječaja Start IT up, prvo i drugo mjesto po izboru stručne komisije Zabinog odjela Informatike osvojio je Vladimir Puškaš iz Zagreba s projektima ‘E-mail odobravanje dokumenata’ (s nagradom od 30.000 kuna) i ‘Brzored’, kojima je ponudio rješenja na zadatke Jednim klikom do odobrenja i Virtualni asistent (s nagradom do 20.000 kuna). Trećeplasirana (s nagradom od 10.000 kuna) je aplikacija ‘Asistent’ Mladena Župančića.

Natječaji su raspisani u ožujku ove godine, na natječaj Start app zaprimljeno je 70 prijava, od kojih su najbrojniji prijedlozi aplikacija bili vezani uz turizam – 32 prijave, prijedloga kako unaprijediti mikro poduzetništvo – 26, dok je za poljoprivredu došlo 12 prijava. Stručna komisija sastavljena od partnera natječaja – HGK Sektora za turizam, Sense Consulting, HAMAB BICRO, Hrvatske udruge mladih poljoprivrednika i predstavnika Zagrebačke banke odabrala je 10 finalista koji su dobili potporu od 10.000 kuna. Finalni pobjednici odabrani su nakon dodatnih priprema i prezentacije projekta.

U sklopu Natječaja Start IT up koji je tražio odgovore na određene izazove za IT rješenja u poslovanju Zabe, uz 3 dobitnika – i dodatnih 7 finalista nagrađeno je iznosom od 5.000 kuna. Ukupan fond donacija za sve nagrađene i finalne projekte u ovoj godini iznosi gotovo pola milijuna kuna.

ZABA


Moj Zaba start
Tagged: , , , , , , , , , , , ,