Polarni advent u Divljem srcu grada

Svečano je otvoren Polarni advent u Zoološkom vrtu grada Zagreba.Šetnice su obasjane tisućama lampica, a edukatori odjeveni u vilenjake posjetitelje su poveli u obilaske Zoološkog vrta tijekom kojih govore o životinjama iz božićnih priča – od onih kršćanskih do onih suvremenih. Posebnu pozornost edukatori pridaju i životinjama koje dobro poznaju život kraj snijega i leda.

Blagdansko izdanje Zoološkog vrta grada Zagreba među prvima su pod vodstvom Damira Hoyke fotografirali veleposlanici akreditirani u Zagrebu: veleposlanica Misako Kaji (Japan), Alan Bowman (Kanada), Kalle Johannes Kankaanpää (Finska), Simon Thomas (Velika Britanija) i Ruaidhri Dowling (Irska).’Advent u Zagrebu poželjno je odredište stranih i domaćih gostiju. Unatoč koronakrizi Advent u Zagrebu ide dalje, a tako i ovaj njegov dio Polarni advent Zoološkog vrta grada Zagreba. Ovdje se program može održavati u skladu s epidemiološkim mjerama, pa se ljudi mogu osjećati sigurno i ugodno’, rekao je Dejan Jaić, pročelnik Ureda za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba.

Prošle je zime Polarni advent posjetilo više od 40.000 građana, a dobra se posjećenost očekuje i ove godine. ‘Upravo nam je prošle zime Polarni advent pokazao kako blagdanski duh možemo gajiti unatoč izazovima koje je donijela pandemija novog koronavirusa. Ovdje građani mogu uživati u blagdanskom uređenju Vrta, edukativnim pričama o životinjama te prigodnoj gastronomskoj ponudi’, kazao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.

Polarni advent posjetitelji mogu doživjeti do 9.1.2022. Program koji traje od 11 do 19 sati, do 19.12. održavat će se petkom, subotom i nedjeljom, a od 26.12. do 9.1. svakodnevno.

Zoološki vrt se svako jutro otvara u 9 sati. Danima kada se održava program Polarnog adventa, Vrt se zatvara u 20, a ostale dane te na Badnjak, Božić i Staru godinu u 16 sati. Blagajne se zatvaraju sat vremena prije zatvaranja Vrta. Restoran Kod morskog lava te njegove kućice na Zebrinu trgu nude prigodnu ponudu hrane i pića.

T. K. / Foto: Prorsus


Tagged: , , , , , , , , ,