Porin za Stinga uoči koncerta u Puli

Pulska će Arena 26. srpnja ponovno ugostiti čuvenoga engleskog glazbenika Stinga koji će u sklopu turneje ’57th & 9th’ predstaviti nove pjesme ali i dobro poznate hitove iz razdoblja grupe Police.No, prije početka ovog ekskluzivnog događaja, Stinga će u Puli dočekati i jedno malo iznenađenje. Posebna veza ovog umjetnika i Hrvatske traje već desetljećima, a uoči četvrtog nastupa pred domaćim fanovima predsjednik Upravnog odbora Porina, Neven Frangeš, uručit će mu prepoznatljivu kamenu statuetu za posebna dostignuća u glazbi.

‘Veselim se što je Sting ponovno u Areni, a nazočio sam i na koncertu prije dvadesetak godina. Sting pripada onoj posebnoj i povlaštenoj grupi umjetnika koji se vode vlastitim talentom, idejama i visokim mjerilima, a pritom uspijevaju komunicirati s najširom publikom. I kao autor i kao izvođač zauzima sasvim posebno mjesto u pop glazbi. U njegovim projektima sudjelovali su uvijek ponajbolji glazbenici, a cijeniti treba i njegove široke obzore i izlete prema jazzu i klasici. Izuzetno poštujem njegov rad i predaja Porina kojeg je Stingu za sva njegova iznimna dostignuća dodijelio Upravni odbor Porina bit će mi veliko profesionalno i osobno zadovoljstvo’, izjavio je Frangeš.

Porin Special Merit Award dodjeljuje se istaknutim stranim umjetnicima za posebna dostignuća u pojedinim glazbenim područjima. Prije Stinga ovu su nagradu dobili i osnivač benda Pink Floyd, Roger Waters; autor, producent te frontmen Bijelog dugmeta Goran Bregović; blues gitarist Johnny Winter, bivši pjevač Sex Pistolsa John Lyndon te jazz zvijezde – francuski violinist Jean-Luc Ponty, Arturo Sandoval, Ron Carter i Lee Konitz.

Podsjećamo, Sting ove godine obilježava 40 godina od dolaska na svjetsku rock scenu s grupom The Police, a dolaskom u Pulu s novim albumom i nedavnom nominacijom za nagradu Oscar u kategoriji najbolje filmske pjesme, pokazuje da su mu aktualni uspjesi draži od prošlosti. Stingu će se na pulskoj pozornici pridružiti i njegov sin, svestrani glazbenik Joe Sumner, a priliku da svijetu predstavi svoje hitove dobio je i domaći pop rock bend Buđenje.

Turneja ’57th & 9th’ započela je početkom veljače, a slavni glazbenik na njoj predstavlja novi istoimeni album na kojem je pokazao raznolikost u stilovima glazbe i pisanju tekstova. Na turneji će mu se pridružiti i tročlani bend, uključujući i njegova dugogodišnjeg gitarista Dominica Millera, bubnjara Josha Freesea te gitarista Rufusa Millera. Nakon Europskog dijela turneje Sting se seli u Centralnu i Južnu Ameriku te Aziju, a onda se ponovo vraća u Europu na dogovorene nastupe na odabranim ljetnim festivalima. S obzirom na veliki uspjeh i posjećenost ove svjetske turneje te zahvaljujući odličnim kritikama, menadžment Stinga odlučio je dodati još tri datuma početkom rujna u Sjevernoj Americi.

H. H.


Tagged: , , , , , , , , ,