Porsche: 75. rođendan i izložba automobila

Povodom 75. rođendana, Porsche je priredio proslavu kakvu i zaslužuje.

S brojnim gostima, partnerima i prijateljima, proslavio je dan kada je prvi Porsche dobio dozvolu za promet – Porsche 356 No. 1 Roadster – što je obilježilo službeno rođenje marke.

S dugogodišnjom tradicijom, Porsche se pozicionirao kao vodeći proizvođač sportskih automobila, a proslava je započela dnevnim dijelom kada su građani imali priliku pogledati spektakularnu izložbu atraktivnih modela Porsche 911 modela. Na zapadnom parkingu Hrvtskog narodnog kazališta (HNK), kultna crvena Carrera iz 1990. i metalik zelena Carrera iz 1995. oduševili su zagrebačku publiku, prolaznike i društvene mreže. Fotografiranje uz predivan metalik srebrni 911 Speedster, maslinasto zelenu 8. generaciju modela 911 ili bijelu 6. generaciju bilo je neizostavno za sve zaljubljenike u sportske automobile. Uz ostale modele koje su posjetitelji imali priliku pogledati, poseban doživljaj zasigurno je bilo i jedinstveno live oslikavanje popularnog Porsche Taycana u suradnji s ekipom Graffiti na Gradele.

Proslava ove velike obljetnice nastavila se u HNK-u i u večernjem terminu gdje su odabrani gosti imali priliku pogledati plesnu predstavu u pet činova pod kreativnim vodstvom Helene Janjušević i asistenta Igora Barberića. Plesači su fantastičnom plesnom izvedbom u prekrasnim kostimima uspjeli prenijeti legendarnu priču o uspjehu marke Porsche i prepoznatljivim karakteristikama vozila. Zabava je potrajala dugo u noć, a oduševljeni su gosti, uz spektakularan vatromet iznad HNK-a i impresivan dron show, koji je po prvi puta na ovaj način izveden u Hrvatskoj, nazdravili i svim budućim uspjesima ovog obožavanog brenda sportskih automobila.

‘Iznimno smo ponosni na razvoj marke Porsche u Hrvatskoj, što dokazuje impresivna brojka od preko 300 novih vozača Porsche automobila godišnje. Ove brojke ne bi bile moguće bez našeg vrhunskog tima koji se brine za zadovoljstvo, mobilnost, ali hedonistički doživljaj naših kupaca – jer Porsche je više od automobila’, u svom govoru istaknuo je Vedran Prasnikar, direktor društva Porsche Inter Auto.

Već 75 godina, Porsche sanja u bojama, postavlja nove standarde u dizajnu, stvara izvanredne sportske automobile, prilagođava se potrebama kupaca i nudi uzbuđenje prilikom svake vožnje. U godinama koje slijede, generacije Porsche vozila zasigurno će nastaviti ostvarivati snove svih zaljubljenika u vožnju.

P. O. / Foto. Red agencija


Tagged: , , , , , , ,