WRC Croatia Rally: Zagreb u središtu auto svijeta

Uskrsni će vikend označiti i vrhunac priprema za svjetsko prvenstvo u reliju – WRC Croatia Rally 2022, najveći sportski spektakl i jedno od najgledanijih sportskih događanja u svijetu, koje će se održati od 21.-24. travnja.Oko 250 šlepera i kamiona sudjeluje u opremanju natjecatelja i Servisnog parka. Više od 300 ljudi razvući će i postaviti više od 6 km kablova i više od 7 km ograda, razvući će i više od 800 m vodnih instalacija. Očekivana potrošnja električne energije bit će oko 1,2 MWh – sve to i puno više, potrebno je da se Zagrebački velesajam pretvori u Fan zonu Servisni park WRC Croatia Rallyja 2022, mjesto koje će sljedeći tjedan postati središte automobilističkog svijeta.

Organizatori će uz pomoć znanstvenika s Fakulteta prometnih znanosti i Energetskog Instituta Hrvoje Požar pronalaziti načine da, uz pozitivan utjecaj na gospodarstvo, maksimalno povećaju učinkovitost i smanje utjecaj na okoliš.

Najveća Fan zona, Servisni park Zagrebački Velesajam, prva će krenuti s radom, u utorak, 19. travnja i bit će otvorena do 24. travnja kad se navečer očekuje i završna zabava. Posjetitelji će moći vidjeti pravi mali grad kojega su podigle momčadi ponajboljih rally vozača današnjice, automobile i servisne prostore vrhunskih natjecatelja, promatrati njihove završne pripreme i održavanja automobila tijekom natjecanja. U sklopu popratnog programa, ljubitelji automoto sporta moći će kupiti suvenire Croatia Rallyja, top timova i WRC-a, ali i uživati u gastronomskoj ponudi te nastupima DJ-a i glazbenika, okušati umijeće na igraćim konzolama i simulatorima. Vozači sudionici Croatia Rallyja, 19. i  20. travnja potpisivat će autograme, a od 21. do 23. travnja održavat će se Meet the Crews tijekom kojeg će davati izjave na velikoj pozornici.

U šest Fan zona s pogledima na najatraktivnije prolaske svjetskih rally zvijezda, posjetitelje očekuje bogata ugostiteljska ponuda i cjelodnevna raznovrsna zabava uz sport, praćenje utrke na velikim video zidovima uz komentare voditelja programa.

Zbog ograničenog broja parkirnih mjesta na lokacijama i mogućih gužvi koje bi mogle utjecati na nesmetano odvijanje utrke te zbog nastojanja organizatora da maksimalno smanji utjecaj na okoliš, mole se posjetitelji da se povežu s prijateljima, rodbinom i poznanicima gdje god je to moguće i na lokaciju doputuju zajedno, minimalno tri sata prije početka natjecanja. Pristup na brzinske ispite iz oba smjera, starta i cilja, neće biti moguć niti pješice posljednjih 30 minuta prije starta brzinskog ispita.

T. P. / Foto: Rally Croatia


Tagged: , , , , , , , ,