Potop Damira Karakaša o ljubavi i ratu

Promocija novog romana Damira Karakaša ‘Potop’ u izdanju kuće Ocean more održat će se u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu, u utorak 4. travnja (19.30 sati).U razgovoru, osim autora, sudjeluju dr. sc. Andrijana Kos Lajtman i Lana Cavar.

Damir Karakaš jedan je od važnijih glasova hrvatske suvremene književnosti i dobitnik niza književnih nagrada. Romanom ‘Potop’ Karakaš nastavlja potvrđivati svoje mjesto u hrvatskoj književnosti, kao i svoju iznimnu vještinu pisanja. Roman je precizno strukturiran, lišen ikakvih verbalnih viškova, pun poetskih slika krute svakodnevice, ali i nježna romantična snatrenja.

Sama radnja dotiče ključne egzistencijalne teme u životu pojedinca kao što su ljubav, zavičaj, obiteljski odnosi te Domovinski rat iz jedne sasvim drugačije perspektive, jer autor je i sam bio sudionik tog rata na prvoj crti 1990.-1992. Glavni lik – mladić – u raskoraku je sa svijetom iz kojeg potječe i svijetom kojem stremi, kojemu se istovremeno događaju i ljubav i rat, dva najveća izazova u životu svakog čovjeka.

O. M.


Tagged: , , , , , , , , , , , ,