Poznati na Humanitarnom buvljaku udruge Nismo same

Cilj je Humanitarnog buvljaka prikupiti dodatni novac za projekt ‘Nisi sama – ideš s nama!’, odnosno za prijevoz žena oboljelih od raka taksijem na kemoterapiju i s kemoterapije, a za koji je udruga Nismo same primila brojna priznanja i nagrade.

Udruga Nismo same poziva sve koji mogu da im se pridruže na Humanitarnom buvljaku s poznatima koji udruga organizira u suradnji s Mirjanom Mikulec, organizatoricom 4. sajma interijera InDizajn – festival modernog doma, a u sklopu Sajma koji se održava od 26. do 29. rujna u Sportskoj dvorani Arena Zagreb.

Uz organizatoricu Sajma Mirjanu Mikulec svoju su podršku do sada dali: Indira Levak, Danijela Martinović, Zdenka Kovačiček, Nives Celzijus, Damir Martinović Mrle i Ivanka Mazurkijević, Jadranka Ivaniš Yaya, Ida Prester, Mario Petreković, Ivan Dečak, Jelena Rozga, Emilija Kokić, Joško Čagalj Jole, Tina Kresnik, Lana Kos, Antonela Malis, Matija Vuica, Davor Gobac, Vedran Ćorluka, Franka Batelić, Tonči Huljić, Tarik Filipović, Renata Sopek, Ella Dvornik, Viktorija Rađa, Karmela Vukov Colić, Robert Knjaz, Pero Galić, Mateja Elezović Brdar, Ana Vilenica, Mia Begović, Milana Vlaović, Bruno Šimleša, Maja Šimleša, Toni Milun, Lana Klingor, Mia Rkman, Kristina Ercegović, Edina Pličanić, Mirna Sišul, Petra Radin, Luka Nižetić, Marina Vujčić, Đurđica Vorkapić, Tomislav Paškvalin i Husein Hasanefendić Hus.

‘Jako smo ponosne na činjenicu da se tako velik broj poznatih osoba uključio u naš projekt i podržao nas. Rak je još uvijek kod nas jako stigmatizirana bolest i poznati uvelike mogu doprinijeti njegovoj destigmatizaciji’, kazala je predsjednica udruge Nismo same Ivana Kalogjera.

Bit će svega, od dizajnerskih haljina, torbica, nakita, do autorskih knjiga, albuma i CD-ova s posvetom i potpisom autora, a građani će ih moći kupiti na štandu, kao i ostale proizvode iz asortimana udruge, među kojima su i majice, tunike, narukvice i torbe s logom Zorana Aragovića, dizajnera koji stoji iza brenda BiteMyStyle fashion design.

‘Nema ljepšeg osjećaja od onoga kada znaš da si nekome olakšao život, usrećio ga. Posjetite sajam interijera, saznajte novitete, ali i napravite dobro djelo! Udomite moju najdražu majicu na ‘Humanitarnom buvljaku’ i mojim dragim Valkirama, ženama ratnicama diljem Hrvatske, omogućite dostojan prijevoz na kemoterapiju!’, rekla je pjevačica Indira Levak.

Prema istraživanju koje je udruga provela u suradnji sa Zakladom Solidarna, svaka četvrta žena koja se liječi od raka nema riješeno pitanje prijevoza na kemoterapiju. Kao odgovor na to, po uzoru na praksu u Nizozemskoj, razvili su uslugu taksi prijevoza na kemoterapiju i s kemoterapije. Do sada je ovu uslugu koristilo 180 žena oboljelih od raka, koje se liječe u zagrebačkim bolnicama, iz čitave Hrvatske, a za koje je donacijama osigurano više od 5000 vožnji.

‘Volim pomagati drugima i ni sekunde nisam promišljala o sudjelovanju. Nadam se da će moja haljina s potpisom Sonje Lamut nekoga usrećiti i nekome olakšati odlazak na kemoterapiju, rekla je tim povodom Mirjana Mikulec.

Vrata sajma interijera u Sportskoj dvorani Arena Zagreb otvaraju se 26. rujna, u 12 sati. Neke od poznatih osoba će i volontirati na štandu udruge Nismo same.

Ivana Kalogjera / Nismo same


Nismo same: Humanitarni buvljak s poznatima

Tagged: , , , , , , , , , , , ,