Predrag Ličina: Posljednji Srbin u Hrvatskoj (video)

Dugometražni igrani prvijenac redatelja i scenarista Predraga Ličine u kina stiže 28. veljače u distribuciji 2i Filma. Nastao je u produkciji hrvatske Kinorame i srpskog Art & Popcorna uz potporu HAVC-a i Filmskog centra Srbije.Hrvatska, sedam godina nakon bankrota. Mala grupa bogatih još je bogatija, a siromašni su još siromašniji. Dok se bave klasnim razlikama, na svjetskoj razini vodi se još veća borba – voda je postala dragocjenija od nafte. Da bi se domogli vode, moćnici ne prezaju zaratiti, osvojiti, uništiti, pa čak ni ubaciti zombi-virus.

Zagrebačkog bonvivana Miću (Krešimir Mikić), čija je dnevna rutina zacrtana negdje između salona za masažu, restorana i kino-dvorana u kojima prati filmski serijal svoje omiljene glumice Franke Anić (Hristina Popović), zombi-epidemija zateći će potpuno nespremnog, ali će hrabro krenuti u Odiseju praćen svojom filmskom heroinom i probijat će se kroz svijet zombija s jednim jedinim, ali teško ostvarivim ciljem: preživjeti. Zaplet je to filma ‘Posljednji Srbin u Hrvatskoj’ redatelja Predraga Ličine, za koji je objavljen i prvi trailer.

U filmu glume i Tihana Lazović, Dado Ćosić, Bojan Navojec, Sergej Trifunović, Rene Bitorajac, Judita Franković Brdar… Direktor fotografije je Ivan Zadro, a montažer Tomislav Pavlic. Za dizajn zvuka bio je zadužen Julij Zornik, a glazbu za film skladali su Jura Ferina i Pavao Miholjević. Scenografkinja je Jana Piacun, kostimografkinja Selena Orb, a majstor maske je Miroslav Lakobrija.

HAVC


Tagged: , , , , , , , , ,