Predstavljen roman ‘Molitelj’ Krešimira Butkovića

U Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u srijedu je predstavljen ‘Molitelj‘, drugi roman zagrebačkog književnika, tekstopisca i kolumnista Krešimira Butkovića.
Tanja Žarić, Krešimir Butković, Tajana Obradović i Slavko Rako (Custom)Nakon dvije zbirke pjesama ‘Šetnja života’ i ‘Krug dana’, te autobiografskog prvijenca ‘Fifty-fifty‘ (Naklada Uliks, 2014.), u kojemu na duhovit način govori o traumatičnom iskustvu stradavanja i borbi za život, Krešimir Butković objavio je novi roman u izdanju nakladničke kuće Funditus.

Temu za ‘Molitelja’ autor je pronašao u svijetu u kojemu živimo, po mnogočemu lišenom svake ljudskosti i suosjećanja, a njegovi junaci ljudi su s margine društva, najčešće nevidljivi. Priča je to o Dugom, nekoć vrlo uspješnom poslovnom čovjeku koji spletom okolnosti završava na ulici, prisiljen je prilagoditi se njezinim zakonima te je osuđen na svakodnevnu borbu za preživljavanjem. Kolika je snaga u čovjeku i kakvu ulogu u svemu tome ima vjera u Boga, i može li nam ona pružiti utjehu kada je najteže, također su značajne teme kojima se Butković bavi u svome romanu.

Krešimir Butković-publikaUz moderiranje Slavka Raka, o ‘Molitelju’ su govorile recenzentica i komparativna kroatistica Tanja Žarić i urednica Tajana Obradović, a publika je imala prilike čuti i nekoliko Krešimirovih autorskih pjesama koje je uglazbio i otpjevao Luka Udjbinac.

Renata Cisar / Foto: Suzana Bosnić Majcenić

Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,