Premijera filma Ivone Juka – Ti mene nosiš

Dvorane Gorgona u Muzeju suvremene umjetnosti i CineStara u Avenue Mallu u Zagrebu bile su pretijesne za sve one koji su željeli premijerno pogledati dugometražni igrani film ‘Ti mene nosiš’, talentirane redateljice Ivone Juka.
Ivona Juka, Anita Juka, Damir Markovina, Nataša Dorčić, Nataša Janjić i Lana BarićNakon nekoliko izuzetnih dokumentarnih filmova i brojnih međunarodnih nagrada, Ivona Juka je i ovim cjelovečernjim filmom pokazala svoju svestranost, a ‘Ti mene nosiš’ svojom je radnjom i kvalitetnom glumačkom ekipom, oduševio gledatelje, ali i ujedinio filmske kritičare u stajalištu da se radi o odličnom filmskom ostvarenju.

Iako je snimanje filma završeno prije gotovo tri godine, sistematična Ivona Juka je sa svojim autorskim timom željela film koji će unatoč trajanju od dva i pol sata minuta privući publiku i biti jednako zanimljiv i dinamičan od prve do zadnje minute. Prema prvim reakcijama u tome je i više nego uspjela. Ffilm donosi priču koja istražuje ženski identitet u ulozi kćeri i što ta uloga može nositi. Zato je i Ivona Juka odabrala triptih, tri priče o tri kćeri, različitih godina, statusa i iz različitih obitelji, kako bi prikazala više od jednog intimnog odnosa i pokrila širu paletu odnosa toliko karakterističnih za današnje društvo i svakodnevicu koja nas okružuje.

Glumačku postavu filma čine velike zvijezde regije: Lana Barić, Nataša Dorčić, Vojislav Brajović, Nataša Janjić, Sebastian Cavazza, Vedran Mlikota, Filip Križan, Linda Begonja, Kruno Šarić… Po prvi put na filmu se pojavljuju i mlada Helena Beljan, koja je unatoč neiskustvu pokazala veliki glumački talent i nepogrešivo odigrala jednu od glavnih uloga. Uz nju svoje prvo glumačko iskustvo imao je i mladi Juraj Dabić. Jednu od glavnih uloga ima i naturščik, Goran Hajduković Čupko, poznati Bad Blue Boys.

Veličini i važnosti filma zasigurno će doprinijeti i činjenica da dio filmske ekipe čine talijanski glazbenik i skladatelj Teho Teardo, znan po filmskom hitu ‘Il Divo’ Paola Sorrentinija te Norman Nisbet, poznat po velikim filmskim hitovima kao što su ‘Melancholia’, ‘Girl with the Dragoon Tatto’…. Film karakterizira i odlična glazba u kojoj dominiraju glazbeni hitovi najpoznatijih glazbenih zvijezda regije koji su se odlično uklopili u viziju filma i dali mu posebnu dozu emocije i šarma.

Kako priliči velikim premijerama, ‘Ti mene nosiš’ donio je dašak kulturnog i društvenog glamura te su na crvenom tepihu, uz autorsku ekipu i glumačke zvijezde,pozirali i svi oni koji nisu željeli propustiti prvo prikazivanje ovog jedinstvenog filmskog ostvarenja.

M. R. / Foto: Igor Šoban


Pročitajte još:

Ivona Juka-Ti mene nosiš Ivona Juka: Ti mene nosiš


Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , ,