Premijera filma Nije sve u lovi

Nije sve u lovi, a bankari su ipak najgori od najgorih – ukratko bi se mogao sažeti film redatelja Darija Pleića, koji supotpisuje scenarij s Brankom Ružićem, a čija je zagrebačka premijera održana u Cineplexxu u Kaptol centru.
Marko Cindrić, Dario Pleić, Sara Stanić, Nikša Butijer i Ivan MaločaMarko Cindrić, Dario Pleić, Sara Stanić, Nikša Butijer i Ivan Maloča / Foto: Continental Film

Film govori o mladom paru Ines (Sara Stanić) i Robiju (Marko Cindrić), kojima prijete kamatari zbog njegovih kladioničarskih dugova. Spas vide u tome da Ines zavede bankara Marka (Nikša Butijer), redovitog gosta restorana u kojem ona konobari te smišljaju plan kako ga opljačkati. Iako ga razjeda ljubomora, Robi na to pristaje, i dok njegova djevojka odlazi na izlet s bankarom, on upada u njegovu kuću i prazni sef. No, ljubavnici se neočekivano vraćaju natrag i zatiču ga tek obavljenog posla.

U dramatičnoj sceni Robi puca u bankara Marka, a ovaj ogromnim nožem nasmrt probada Ines. Robi se u suzama oprašta od mrtve djevojke i odlazi s plijenom, ali ga ipak sustiže ranjeni Marko koji se samo pravio da je mrtav. Hicem iz pištolja usmrćuje Robija, a potom odlazi po Inesino tijelo i oboje ih zakapa u vrtu, u jamu iz koje vire neki kosturi. To su bili posmrtni ostaci njegove supruge i kćerkice koje je pospremio pod zemlju nakon što je doznao da nije biološki otac, a što je dokazivao dokument koji je bio skriven u sefu… Sve to doznajemo tek na kraju ovog sasvim solidnog trilera, jer je bankar u fazi udvaranja govorio Ines da su mu žena i kćer stradale u prometnoj nesreći.

Dariju Pleiću ovo je prvi dugometražni igrani film, što je i vidljivo jer mu je u razradi teme donekle nedostajalo iskustva. Nikša Butijer pokazao je, nakon komedija ‘Svećenikova djeca’ i ‘Kauboji’, da se dobro snalazi i u tzv. ozbiljnoj ulozi. Mario Cindrić, dosad znan uglavnom po sapunicama ‘Pod sretnom zvijezdom’, ‘Larin izbor’ i ‘Loza’, pokazao se solidnim, ali ništa više od toga, dok je Sara Stanić doista briljilara u svojoj prvoj većoj filmskoj ulozi (glumila je i u omnibusu ‘7 sex 7’ Irene Škorić).

Manje uloge ostvarili su Doris Šarić Kukuljica, Leona Paraminski, Živko Anočić, Csilla Barath Bastaić, Trpimir Jurkić, Željko Vukmirica, Joško Ševo…

Film je ljetos prikazan u Puli, a u kina stiže 31. listopada, gdje ne treba očekivati spektakularnu posjećenost, no producent Interfilm sigurno će poraditi na tome da ga vidi što više gledatelja.

Mustafa Topčagić
Foto: FAMA

Pročitajte još: Nikša Butijer kakvog ne pamtimo, Provokativna Sara Stanić, Marko Cindrić – filmski debitant

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , ,