Prestižni košarkaški turnir za mlade u Zadru

Sunčano vrijeme izmamilo je osmijehe Zadrana i brojnih gostiju koji stigli kako bi uživo vidjeli neke od najvećih europskih košarkaških talenata.Prestižni euroligaški turnir Adidas Next Generation (ANGT), koji se po prvi put održava u Hrvatskoj, na tribine dvorane Krešimir Ćosić privukao je brojne osobe iz svijeta sportskog, poslovnog i društvenog života.

Uzbudljive utakmice najboljih 12 košarkaških klubova iz cijele Europe među kojima je i domaći KK Zadar s tribina je pratilo i 50-ak NBA skauta, ali i brojne obitelji mladih košarkaša. Za one najmlađe organiziran je Kids’ Day na kojem su svoje umijeće pokazali njihovi članovi obitelji.

Na Kalelargi su se u opuštenoj šetnji mogli sresti brojni bivši košarkaši i novinari iz gotovo cijele Europe.

Uz podmladak KK Zadar na Turniru igraju Casademont Zaragoza, FC Barcelona, Maccabi Tel Aviv, Cedevita Olimpija Ljubljana, Stellazzurra Rome, Helsinki Basketball Academy te ANGT tim koji čine 12 igrača iz 10 zemalja; Austrije, Slovenije, Španjolske, Nizozemske, Rusije, Senegala, Malija, Irana, Bugarske i Francuske.

ANGT ove sezone obilježava 20. izdanje. Ovo natjecanje mladim je igračima velika prilika za napredak u karijeri, a igrali su ga i danas brojni uspješni igrači Eurolige i NBA poput Luke Dončića, Alberta Abaldea, Goge Bitadzea, Luigija Datomea, Vasilija Micića, Nikole Mirotića, Donatasa Motiejunasa, Darija Šarića, Miloša Teodosića, Jonasa Valanciunasa i Victora Wembanyama.

T. D. / Foto: Iva Perimčić, Zvonko Kucelin


Tagged: , , , , , , , , ,