Darujemo knjigu: Jane Harper – Preživjeli

U suradnji s Profilom darujemo 1 čitatelja/icu knjigom Jane Harper – ‘Preživjeli’.U subjektu navedite: FDAR3
a u tekstu: vaše ime i adresa         broj telefona         vaš razlog
Šaljite na mail: [email protected]
Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!
Vaše mailove šaljite do 20. travnja
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 21. travnja
Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

U izdanju Profila, u knjižare je stigao roman ‘Preživjeli’ australske bestseler autorice Jane Harper. Ova nagrađivana autorica svjetsku slavu i iznimne pohvale kritike postigla je svojim prvijencom ‘Suša’, po kojem je snimljen i film u kojem glumi Eric Bana.

Status jedne od najboljih kriminalističkih autorica našeg doba potvrdila je romanima koji su uslijedili, a koji su prevedeni na više od 35 jezika.

‘Preživjeli’ su njezin četvrti roman, a radnja je smještena u tasmanijski obalni gradić. Harper se ponovno majstorski bavi traumama i tajnama malih sredina, i životom ljudi u srazu s veličanstvenom, ali istodobno zastrašujućom australskom prirodom. Prijevod ‘Preživjelih’ na hrvatski, kao i ranijih autoričinih romana, potpisuje Dražen Čulić.

Život Kierana Elliotta zauvijek se promijenio onoga dana kad je jedna pogrešna procjena izazvala strašne posljedice. Godinama kasnije Kieran dolazi u tasmanijski obalni gradić koji je nekoć zvao domom, u kojem mu još uvijek žive roditelji i prijatelji. Ubrzo nakon njegova povratka na plaži je pronađeno tijelo mrtve djevojke, a potraga za odgovorima zahtijevat će suočavanje s prošlošću, bolnim uspomenama te razarajućim osjećajima krivnje i tuge.

Jane Harper autorica je svjetskih bestselera ‘Suša’, ‘Sila prirode’ i’ Izgubljeni čovjek’. Dobitnica je brojnih nagrada, uključujući godišnju nagradu australske nakladničke industrije i australskih nezavisnih knjižara za knjigu godine te nagradu CWA Gold Dagger i British Book Awards za najbolji kriminalistički roman. Trinaest je godina pisala za novine u Australiji i Ujedinjenom Kraljevstvu, a sada živi u Melbourneu sa suprugom i dvoje djece.

P. R.


Tagged: , , , , , , , , , , ,