Pričama o hrabrosti i sreći zatvorena četvrta sezona Ženske priče

U multimedijalnom klubu Opera, u sklopu talk showa ‘Ženska priča’ održanog na temu “snaga žene među knjigama”, voditeljica Marijana Perinić ugostila je Josipu Pavičić Berardini i Anitu Freimann. Sav prihod od ulaznica doniran je Zakladi Ana Rukavina.

Večer je otvorila spisateljica, novinarka i voditeljica Josipa Pavičić Berardini s najnovijom knjigom ‘Šest milimetara’, kojom predstavlja svoju pobjedu nad zloćudnom bolešću. Josipa je otvoreno pričala o prvim reakcijama kada je u 35. godini svog života oboljela od raka te o onome što slijedi – prihvaćanju, opraštanju i zahvalnosti. Najvažnije od svega, rekla je Josipa, jest da čovjek voli i prihvaća samoga sebe, a tajna života je u sadašnjem trenutku. Voditeljica autogenog treninga i ambasadorica udruge Europa Donna odgovarala je i na pitanja publike, uz poruku ženama kako ništa nije nemoguće te da je ključ uspjeha u nama samima.

Na sceni joj se pridružila docentica na Ekonomskom fakultetu u Osijeku i prva hrvatska doktorica sreće doc.dr.sc. Anita Freimann, autorica knjige ‘Hrabrost na putu sreće’, koja je govorila o hrabrosti kao prvom koraku za promjenu života nabolje te o važnosti izlaska iz zone komfora i prestanku ispunjavanja tuđih očekivanja koja su nam nametnuta odgojem. Bilo je tu i riječi o zdravoj sebičnosti, roditeljstvu i iskrenom partnerstvu, brizi o tijelu kroz zdravu prehranu, meditacije i treninge. Naša doktorica sreće publici je poručila kako problemi ustvari ne postoje već samo izazovi te da se na brige koje često sami stvaramo u mislima ne trebamo osvrtati jer ih se većina nikada niti ne ostvari.

Na samom kraju večeri bilo je zanimljivo poslušati i dr. Vesnu Ramljak, voditeljicu Službe za kliničku citologiju i predsjednicu udruge Europa Donna – europske koalicije protiv raka dojke, koja je ispričala svoje osobno iskustvo borbe s rakom te pozvala sve žene na redovne kontrole uz poruku kako je danas rak bolest koja više nije neizlječiva te da je najvažniji korak otkriti je na vrijeme jer tako možete spasiti vlastiti život.

Bilo je to još jedno uspješno izdanje književne večeri ‘Ženska priča’ kojim je uz motivacijske priče gošća, pregršt smijeha i pozitivne energije te dozom humanitarnosti zatvorena četvrta sezona showa. Nove zanimljive i inspirativne gošće Marijane Perinić i njihove priče očekujemo već na jesen.

A. C.


Josipa Pavičić Berardini i Anita Freimann gošće Ženske priče

Josipa Pavičić Berardini – Šest milimetara

Josipa Pavičić Berardini predstavila knjigu Šest milimetara


Tagged: , , , , , , , , , ,