Primijenjena u Močvari #3 izrađuje majice

Primijenjena u Močvari naziv je projektne suradnje koja je pokrenuta između kluba Močvara, UBU-a (Udruge bivših učenika ŠPUD-a Zagreb) i Škole primijenjene umjetnosti i dizajna (ŠPUD), a sastavni je dio dugoročnog projekta Močvarni laboratorij.Cilj suradnje i projekta je senzibiliziranje mlađih generacija i umjetnika u nastanku za događanja na nezavisnoj kulturno-umjetničkoj sceni te razvoj školskog kurikuluma u području projektne i izvanučioničke nastave. Nakon dizajniranja plakata i urbanog namještaja za Močvaru u prethodnoj godini, treća edicija suradnje bavi se temom dizajna i ilustracija za majice o Močvari.

Zašto? Zato što žele vidjeti na koji način učenici Grafičkog odjela ŠPUD-a promišljaju o identitetu kluba Močvara i majici kao sredstvu komunikacije i vidljivosti. Žele artikulirati njihovu percepciju i stimulirati je u kreativno-edukativnom procesu.

Kako? Kroz stručna predavanja i osvrte na temu dizajna i ilustracija za majice kroz povijest, kroz prezentacije programa rada Močvare, kroz sate skiciranja i razrade idejnih rješenja unutar nastavnog procesa, kroz radionice sitotiska na majice. Tako su kroz tehniku i praktična znanja o sitotisku učenike u radioni Cirkorame vodili njezini voditelji Nikola i Damian.

Nakon otvorenja izložbe i revija majica, 24. svibnja (19 sati) u klubu Močvara od 20 sati slijede koncerti bendova i muzičara iz ŠPUD-a.

I. B.


Primijenjena u Močvari#2 dizajnira urbani namještaj


Tagged: , , , , , , , , ,