Prodajna izložba Tomislava Buntaka

Akademski slikar Tomislav Buntak postavio je izložbu svojih slika i radova na papiru u knjižarsko-galerijskom centru VBZ Fadil Hadžić u Zagrebu.

Foto: Branislav Glumac, Tomislav Buntak i Božo Biškupić

Uvodno slovo održao je autor kataloškog predgovora, književnik Branislav Glumac, koji se već pola stoljeća druži sa slikarima, što je opisao u knjizi ‘Razgovori sa slikarima – oko, ruka, kist’ (VBZ, 2005.). Uskoro bi se, što je i najavio, mogla očekivati njegova nova knjiga, u kojoj će se vjerojatno i za Buntaka naći mjesta.

Tomislav Buntak, kako je naglasio Glumac, spada u red srednje mladih slikara ‘međašnje generacije’. Rođen je 1971. godine u Zagrebu, gdje je diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti (ALU), u klasi profesora Miroslava Šuteja. Od 2010. godine docent je na Slikarskoj katedri ALU. Izlagao je na više od četrdeset samostalnih i pedeset skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu.

‘Nisam izlagao u knjižarama, ali nisam mogao odoljeti ponudi kad sam vidio ovakav prostor’, priznao je Buntak, čije se slike i akrilici na papiru mogu pogledati i kupiti do 7. prosinca.

Mustafa Topčagić
Foto: FAMA

Pročitajte još: Radovi na papiru Tomislava Buntaka

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,