U zagrebačkom restoranu Kaiser predstavljen je drugi broj časopisa o vinu, Vinum IN.Vinum IN izlazi tromjesečno a od sada je dostupan čitateljima na kioscima Tiska diljem Hrvatske. Nove teme i rubrike obogatile su izdanje te povećale broj stranica.
Prigodno za blagdansko razdoblje tema broja su pjenušava vina, a čitatelje su u svijet pjenušaca uveli Ivo Kozarčanin, Ivana Erhardt Draganić, Željko Garmaz i Saša Stanković. Kroz putopise su predstavljena vinogorja Hrvatske, Srbije i Austrije, a predstavili su ih Vitomir Andrić, Matija Lesković, Nenad Basarić i Sanja Muzaferija. Violeta Beljić Kušić na novi i zanimljiv način piše o vinu i arhitekturi.
Vinske sorte su opisane stručnim perom Željka Suhadolnika i Tomislava Radića, a novu Craft piva rubriku predstavio je Domagoj Jakopović Ribafish. Svijetle gastro i eno točke za čitatelje je birao sommelier Mario Meštrović koji je na promociji bio i domaćin te gostima predstavio dio nove ponude restorana Kaiser.
Gosti su imali priliku kušati vina: Ivančić Griffin, Cossetto, Black Island Winery, Ivan Dolac, Korlat, Feravino, Sokač i PO Škrlet. Uz vino posluženi su sirevi s istarskim maslinovim uljem Turinela, orašasti plodovi i hrskavi buncek uz sweet chilli i hren umake.
Večer su trbušnim plesom uveličale plesačice iz plesne skupine Sheherezade.
Slastice Škrlet u čašici i Kuglof od bundeve i škrleta pripremila je i predstavila Marina Obradović (Priče jedne kuhače).
D. G. / Foto: Rene Karaman