Prvi dječji SF: Moj dida je pao s Marsa

U zagrebačkom Kaptol Boutique Cinema održana je svečana premijera filma ‘Moj dida je pao s Marsa’, redatelja Marine Andree Škop i Dražena Žarkovića, koji je publika nagradila dugotrajnim aplauzom i ovacijama.

Neobična avantura djevojčice i robota izvanzemaljca koji imaju zadatak spasiti njezinu djelomično izvanzemaljsku obitelj u redovnu distribuciju kreće od četvrtka, 21. ožujka, a ako je suditi po atmosferi na premijeri, film čeka dug i uspješan život u kinima.

Međunarodna filmska ekipa, predvođena producenticama Marinom Andree Škop i Darijom Kulenović Gudan, prvi hrvatski dječji SF film prije premijere je predstavila na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti na panelu ‘Koprodukcije ne padaju s Marsa’ o koprodukcijskim mogućnostima i izazovima u suradnji Hrvatske i Norveške. ‘Ponosimo se ovom suradnjom te se nadamo da će inspirirati više zajedničkih koprodukcija u budućnosti. Hrvatska i Norveška su male filmske nacije. Zajedničkim radom možemo proizvesti filmove vrhunske kvalitete, isto kao i vodeći filmski studiji u svijetu, a ‘Moj Dida’ je savršen primjer takve suradnje’, izjavila je norveška veleposlanica Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj, Astrid Versto.

Premijeri su nazočili proslavljeni norveški glumac Nils Ole Oftebro, koji Igra djeda, debitantica Lana Hranjec (Una), Ozren Grabarić (glas robota Dode), mlade hrvatske glumačke nade Alex Rakoš, Sven Barac, Tonka Kovačić, Lucija Šango; direktor fotografije filma Sven Pepeonik; scenografkinja Petra Kriletić; kostimografkinja Zorana Meić; skladatelj Stein Berge Svendsen… ali i brojna lica iz javnog života.

Film je producirao zagrebački Studio dim s partnerima iz još šest europskih zemalja (Norveška, Luksemburg, Češka, Slovačka, Slovenija, Bosna i Hercegovina), a distribuira ga 2iFilm.

N. K.


Tagged: , , , , , , , , , , , ,