Prvi gastro glazbeni Krk Music Fest

Nastupom novosadske ženske skupine The Frajle završilo je prvo izdanje Krk Music Festa, koji je tijekom tri dana u grad Krk doveo izvrsnu glazbu, glazbene radionice i raznovrsne specijalitete iz cijelog svijeta.Romantične i dobro raspoložene Frajle na Krk su donijele dašak čardaša. Gradska riva je bila prepuna i nizali su se hitovi kao ‘Ljubav na dar’, ‘Meni trebaš ti’, ‘Ko se to meni zaljubio’… Nastup su zatvorile emotivnom izvedbom bezvremenskog hita Zorice Kondže ‘Kap po kap’, koji je publika otpjevala s njima u glas.

Nakon mnogo godina u Krku je dan ranije nastupila magična Josipa Lisac. Reakcija publike bila je jasan pokazatelj kako su Krčani (pre)dugo čekali na njezin povratnički nastup. Hrvatska glazbena diva nizala je svoje glazbene uspješnice, pa je tako očarana publika imala priliku čuti hitove poput ‘O jednoj mladosti’, ‘Dok razmišljam o nama’, ‘Gdje Dunav ljubi nebo’… Osim po glazbi, gosti će pamtiti ovaj koncert i po Josipinim šaljivim dosjetkama i kišobranu koji ju je čuvao od vjetra.

Na Krk Music Festu nastupili su i Grapevine Babies, Sudar Percussion i plesna skupina RiS Ivone Brnelić. Sudar Percussion pozornost je privukao izvođenjem nekih od najvećih hitova Jean-Michela Jarrea, a njihov nastup na udaraljkama praćen zanimljivom video animacijom bio je i glazbeno i vizualno atraktivan.

Zanimljiv je bio i show s muziciranjem na bocama, a edukativna predstava ‘Priča o zvuku’ najviše se svidjela najmlađim gostima. Tinejdžeri i ostali znatiželjnici okušali su se u beatboxu i DJ-iranju, jer su majstori tih vještina u Krku održali besplatne radionice za posjetitelje. Beatboxer Surka je tijekom svog nastupa na ples potaknuo i stare i mlade, a kod Damira Ludviga u radionici DJ-iranja sudjelovale su čak i mlade Japanke.

Lokalna kulturno-umjetnička društva i zborovi imali su veliku podršku domaće publike te su njihovi nastupi izazvali posebno veliki interes stranih posjetitelja.

Osim u izvrsnom glazbenom, dramskom i plesnom programu, gosti festivala su uživali i u zanimljivoj i bogatoj gastronomskoj ponudi. Na međunarodnom Street Food Marketu, postavljenom na desetak različitih food truckova, kušali su neke od najzanimljivijih specijaliteta ulične hrane iz različitih dijelova svijeta. Najpopularnije delicije bile su steakwich, pulled pork, razne vrste burgera, nizozemske palačinke poffertjes, šarene ruske limunade i čokoladni kebab. Najegzotičniju ponudu moglo se probati na karipskom i šrilankanskom štandu.

A. B. / Foto: Julien Duval

Tagged: , , , , , , ,