Prvi Pizza Festival na Tuđmancu

Slasne pizze, odlična glazba i rashlađena pića igraju glavnu ulogu u novoj gastro avanturi koja se od 23. lipnja do 3. srpnja (12 do 02 sata) održava na Trgu dr. Franje Tuđmana u Zagrebu, popularnom Tuđmancu.Autori Fuliranja i Burger Festivala, agencija Kokoš ili jaje, pretvaraju u stvarnost svoju višegodišnju maštariju – Pizza Festival. Pizza entuzijasti svoja su iskustva stjecali na food festivalima u Hrvatskoj, no i diljem Europe. Petnaestak različitih okusa pizza, od Romane, Napoletane pa sve do Siciliane nestrpljivo očekuju posjetitelje da ih probaju, zavole i pronađu svoj omiljeni okus.

Institut za pizze pod ‘umjetničkim ravnanjem’ maestra Ivana Badžeka i čvrstom rukom pizzaiola Erika te kreativca Tomislava predstavlja pet okusa. Osim klasične i vječne MaMargherite, tu su i Pepperoni – pikantna verzija s dvije vrste kobasica i chillijem, Pizzaiolo, zatim Veggie rapsodija povrtnih okusa, te Bijela pizza s puno sira i mikro ciklom by Sergej iz Vesele motike.

Picnic ekipa stiže sa šest vrsta pizza, a inspiracija su im kultne rimske pizze iz pizzerija Bonci i Antico Forno Roscioli. Ljepotice prepoznatljivih imena: Furešta, Paška, Talijanka, Margherita, Istrijanka i Dalmatinka, spravljene od lokalnih i talijanskih sastojaka, bit će pravi izazov za gurmane, a sjajni okusi i prodaja na dekagrame zagolicat će mnoga nepca.

Beg’s Plant Based nudi četiri originalna okusa od namirnica isključivo biljnoga porijekla. Posjetitelji će po prvi put moći kušati plant based lososa, četiri vrste sira i mljeveno meso u reduciranom vermutu. Tu je i nekoliko koktela kao što su Grande Espresso Martini i ljetna verzija hita s Fuliranja – Kai Chai – te po prvi put bogati izbor biodinamičkih vina iz cijele Europe.

Na Festival stiže i Mafia kojoj je na čelu Capo di tutti Capi – Marin Medak i to direktno iz RougeMarina. Donose mirise i okuse svoga ‘kraja’. Pripremaju razne varijante pizze Siciliane vrlo živopisnih naziva: Palermo, Capo di tutti Capi, Cosa Nostra, Reket Pizzo i Familia.

Slastice ljetnih okusa i mirisa dolaze iz ‘slatkog laboratorija’ Roberta Hromalića, Le Kolač. Dvije od njih, tostirani sladoled i Crepes Suzette, izazivaju osjećaj potpunog veselja već na prvi griz.

Pitate li se kako utažiti tekuće strasti, odgovor potražite na Wine Baru, uz probrana vina vinarije Šoškić, ili svratite do Gingle Bellsa na koktel by G3 Spirits, a možda će i Rakijarnica biti vaš izbor.

Uglavnom, nema da nema i točena je spremna – Staropramenove ledene kapi – dok će ljubitelji bezalkoholnih mjehurića pronaći Coca-Colu i Jamnicu. Ali to nije sve, ekipa u Aperolovu vozilu poželjet će vam dobrodošlicu s osvježavajućim pićima u boji ljeta.

DJ-i će biti točka na i: Robert Mareković dat će uvod u jedanaestodnevni glazbeni maraton svojim prepoznatljivim ritmovima swinga, rock& rolla i twista. U petak DJ pult preuzima Ozren Kanceljak Kanca, a vikendom vladaju Stanko Bondža i William Collins. U završnicu tjedna uvode DJ Mathiia, DJ Patrik i DJ Dadoo, DJ Hrwoe i Bocca Sofistifunk, a Festival zatvara Jazzozo uz svoje jazz, funk, disco i house ritmove.

Želite li nedjeljno poslijepodne provesti na kreativan način i od 18 do 20.30 sati slikati pizzu i pijuckati vino i to je moguće. Art Bottega vas poziva na događanje Pineli&Vino, a više informacija pogledajte na https://fb.me/e/26uSU6UIR

Po prvi put u Hrvatskoj moguće je naručivanje i plaćanje putem pametnih telefona, skeniranjem QR koda. Nakon narudžbe stiže poruka sa statusom, a uskoro i druga informacija o narudžbi spremnoj za preuzimanje.

Više nema čekanja u redu i skakutanja na vrhovima prstiju, već guštate s ekipom, plaćate svojim mobilnim novčanikom i preuzimate naručeno kad dobijete obavijest. Ova digitalna opcija naručivanja i plaćanja zove se RO Rabbit, a Festivalu ju je ustupio hrvatsko američki start-up RoomOrders Inc. Klasičari će i dalje moći plaćati gotovinom, kartice su također dobrodošle, no QR kodovi, izloženi na cijelom Festivalu, kao i na majicama hostesa, bit će najbrže i najučinkovitije rješenje.

P. R. / Foto: Sandro Sklepić


Tagged: , , , , , ,