Psihomodo pop u Huljićevu mjuziklu Pacijenti

Treći najavni singl mjuzikla ‘Pacijenti’ – ‘Psihopat’ predstavljen je u izvedbi legendarnog rock benda Psihomodo pop. Pjesma autora Vjekoslave i Tončija Huljića, jedan je od songova koji će se pjevati u iščekivanom mjuziklu ‘Pacijenti’ pod vodstvom trojca Gavran-Huljić-Barberić, čija je premijera zakazana za 4. listopad u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.Psihomodo pop (foto Mateja Vrčković)Da će mjuzikl ‘Pacijenti’ iznjedriti i brojne hitove već su dokazale pjesme ‘Srce za vodiča’ u izvedbi Petra Graše i Hane Huljić, te ‘Ima nešto u tome’ u izvedbi Doris Dragović i Jacquesa Houdeka, a mjesec dana prije svečane premijere predstavlja se i treći singl ‘Psihopat’. Nakon balada red je došao na pravu rock pjesmu.

‘Budući da se radi o žestokoj pjesmi logičan izbor bio je Davor Gobac i Psihomodo pop. Prvo su bili malo u čudu što ih ja zovem da otpjevaju moju pjesmu, no kad su je čuli, dvojbe nije bilo. Dok smo snimali čak su oni pokušavali izvesti nježniju verziju Psihopata, no ja sam inzistirao da to bude snažnije, pravi žestoki rock. Jako sam zadovoljan kako su je izveli. Veselim se što ćemo zajedno uskoro snimiti i spot’, rekao je Tonči Huljić o ovoj nesvakidašnjoj suradnji.

Zadovoljstvo ovom suradnjom ne krije ni Davor Gobac: ‘Meni se to odmah sve svidjelo, ti nazivi Psihopat, Pacijenti… Čim nam je poslao pjesmu svidjela nam se, tema je suluda, pjesma je crnohumorna, a opet čak i poučna. Tako dobismo taj lijepi čak bih rekao punk rock za mjuzikl i prvu suradnju s Tončijem’.

Libreto za mjuzikl napisao je Miro Gavran, glazbu Tonči Huljić, tekstove songova Vjekoslava Huljić, dok je redatelj i koreograf Igor Barberić. Ansambl predvode Hana Hegedušić i Damir Kedžo.

M. P. / Foto Mateja Vrčković


Mjuzikl Pacijenti
Huljić-Gavran-Barberić: Mjuzikl Pacijenti

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,