Queen: A Night In Bohemia u kinima

Neponovljivi Queenovci, čiji je platinasti album ‘A Night At The Opera’ čak 50 tjedana bio prvi na britanskoj ljestvici albuma, a pjesma ‘Bohemian Rhapsody’ samo u Engleskoj prodana u rekordnih milijun primjeraka, zasvirat će u punom sastavu 15. ožujka u svim hrvatskim CineStar gradovima.
Queen-Night in Bohemia
Na velikom platnu, uz kristalno čist zvuk, bit će prikazan njihov spektakularan koncert održan na Badnjak 1975. godine u londonskom Hammersmith Odeonu. U nikad objavljenim intervjuima Freddie Mercury, Brian May, John Deacon i Roger Taylor otvorit će svoje srce i ispričati nevjerojatnu priču o počecima koji nisu bili nimalo glamurozni, pa sve do trenutaka kada su osvojili cijeli svijet pjesmom koja će postati jednom od najpoznatijih pjesama svih vremena.

Osim intervjua, spektakl ‘Queen: A Night In Bohemia’ prikazuje neobjavljene live nastupe te originalni demo i studijski snimak hita ‘Bohemian Rhapsody’. Producenti BBC-a snimili su svaki detalj ovog posebnog događaja te izvedbe nekih od najvećih hitova u povjesti kao što su ‘Killer Queen’, ‘Liar,’ ‘Keep Yourself Alive’, ‘Now I’m Here’ kao i monumentalni klasik ‘Bohemian Rhapsody’.

Brian May o tome je rekao: ‘Ovaj je koncert vrlo poseban jer smo tada po prvi puta svirali za live prijenos na televiziji. Kvaliteta snimke, nakon što je originalni materijal spašen i prebačen na digitalni format, potpuno je zadivljujuća.Energija cijelog benda vrlo je snažna i nevjerojatnom se snagom prenosi na gledatelja.’

Koncert uživo, održan 24. prosinca 1975. u Hammersmith Odeonu u Londonu, vratit će vas u neka prošla vremena i u najproduktivniju i najuzbudljiviju godinu ovog nevjerojatnog benda.

M. P.

 

Tagged: , , , , , , , ,