Rade Šerbedžija: Trosatni koncert s gostima

Rade Šerbedžija u LisinskomRade Šerbedžija, pjesnik, glazbenik i glumac svjetske reputacije nastupio je u nedjelju u zagrebačkoj koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski i gotovo trosatnim koncertom oduševio brojnu publiku.

Rade Šerbedžija-Trosatni koncertPraćen sjajnim glazbenicima okupljenima u bendu Zapadni kolodvor, Šerbedžija je kombinirao evergreene, romske balade, poeziju i pjesme s posljednjeg albuma ‘Imam pjesmu za tebe’, kojeg je objavio u suradnji s Miroslavom Tadićem.

Upravo s tom pjesmom otvorio je koncert, nakon kojeg su uslijedile ‘Panonske trešnje’ i ‘Kose boje maka’, Dedićeve ‘Tvoje nježne godine’, ‘Pusti me da spavam’ i mnoge druge. Bili su tu i brojni gost, vodeći slovenski kantautor Vlado Kreslin, ‘gitarski genije Vlatko Stefanovski’, kako ga je najavio sam Rade, te Kemal Monteno kao gost iznenađenja. Svi oni su dobili priliku otpjevati i odsvirati neke od svojih klasika, nakon kojih bi im se pridružio i Rade Šerbedžija. Posebna gošća bila je njegova kćer Mimi koja je na engleskom jeziku izvela prekrasnu baladu ‘The Thought’ i zaradila veliki pljesak publike.

Na kraju koncerta Rade Šerbedžija, Vlado Kreslin i Vlatko Stefanovski su odsvirali ‘Muzikante’, Kemal Monteno je otpjevao hit ‘Nekako s proljeća’, a Šerbedžija je završio koncert s pjesmama ‘Ne daj se Ines’ i ‘Tiho noći’ koju je publika otpjevala uglas s njim.

Croatia Records

Pročitajte još: Rade Šerbedžija: Imam pjesmu za tebe

Tagged: , , , , , , , , ,