Rade Šerbedžija: Vrijeme je, draga, vrijeme je

Svi ljubitelji glazbenog opusa Rade Šerbedžije polovicom idućeg tjedna doći će na svoje jer će se u prodaji naći čak tri albuma ovog slavnog filmskog i kazališnog glumca, pjesnika, glazbenika i profesora i njegovog pratećeg banda Zapadnog kolodvora u izdanju Croatia Recordsa.
Rade Šerbedžija-Vrijeme je, draga, vrijeme jeNakon četverogodišnje studijske stanke od uspješnog albuma ‘Ponekad dolazim, ponekad odlazim’ koji je Rade snimio s gitaristom svjetskog renomea Miroslavom Tadićem, ‘Vrijeme je, draga, vrijeme je’ njegov je novi album s izvrsnim, pomalo intimnim pjesmama, a ujedno i hommage nekim velikim glazbenim autorima. Radi se na albumu pridružio uigrani band Zapadni kolodvor, a kao gosti se pojavljuju Livio Morosin, Maja Posavec, Belma Alić i Iva Štefančić. Izvrsno likovno oblikovanje potpisuje Bojan Hadžihalilović iz Fabrike, a fotografiju Vladan Elaković.

Prvi singl s albuma je ‘Meni se dušo od tebe ne rastaje’, za koji je snimljen spot u Fažani i Peroju. Režiju potpisuje Danilo Šerbedžija, a u spotu glume Rade Šerbedžija, Milica Šerbedžija, Filip Vidović i Adi Hanić.

Osim albuma ‘Vrijeme je, draga, vrijeme je’ u prodaji će se polovicom idućeg tjedna naći i albuma Zapadnog kolodvor banda ‘Zapadni kolodvor’ te dvostruki live album Rade Šerbedžije i Zapadnog kolodvora ‘Live 2013.’. Karakterističan vokal, osebujna interpretacija i boemska karizmatičnost koju Rade prenosi u svojim pjesmama, izvanredan bend koji glazbeno upotpunjuje Radine vokalne stilizacije i glazbeni velikani kao gosti na sva tri albuma, zasigurno neće nikoga ostaviti ravnodušnim.

Croatia Records

Tagged: , , , , , , ,