Rapski Kantuni i u kolovozu

Nakon izuzetno uspješnog izdanja u lipnju i pozitivnih reakcija brojnih posjetitelja, nova kulturno-turistička manifestacija Kantuni – ponovno se održava od petka 25. sve do utorka 29. kolovoza – svakoga dana od 19 do 01 sat.Ništa ne govori bolje o uspjehu nove kulturno-turističke atrakcije otoka Raba, od pozitivnih komentara brojnih posjetitelja i njihovih zahtjeva da se što prije susretnemo opet na Kantunu, poručuju organizatori.

Niti sami Rabljani ne skrivaju oduševljenje kantunima svojega grada, kao što u komentaru u knjizi dojmova piše jedna Rabljanka: ‘Rodila sam se na Rabu, na Pjaceti, davne 1962. godine, ali nikada nisam doživjela Rab koji volim svim srcem, baš ovako prekrasnog i punog baš tog šarma koji ste nam Vi donijeli. Hvala Vam od srca’.

A oduševljenje dijele i brojni gosti: ‘Kantuni su sjajna ideja: Volimo Rab zbog Kantuna!’, jednostavno i direktno zaključuju posjetitelji iz svjetske turističke metropole – Verone!

Direktorica Turističke zajednice grada Raba, Ivana Matušan zbog svega toga ne krije zadovoljstvo ovogodišnjim izdanjem Kantuna, uvjerena kako je upravo ovakav originalni i autohtoni pristup pravi put u promišljanju destinacijskoga menadžmenta i motiviranju gostiju na dolazak na Rab.

Pohvale Kantunima upućuje i direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov koja je tijekom manifestacije u lipnju boravila u Rabu, a rapski gradonačelnik Nikola Grgurić ističe uvjerenje kako će ovaj kulturni i turistički proizvod biti ‘zalog da se za otok i grad Rab čuje još više i da postane poželjna turistička destinacija i sredina za život’. Manifestaciju Kantuni prepoznala je i Hrvatska turistička zajednica, podržavši projekt u sklopu natječaja za turistička događanja u 2017. godini.

I što vam onda preostaje drugo, nego od 25. kolovoza doći na Rab, doživjeti Kantune i ponijeti najljepše uspomene s jedinstvenih lokacija starog grada, poručuje Vedran Galić ispred G.A.D. produkcije i njezina tima Kultur specijaliziranog za projekte u kulturnom turizmu i destinacijskom menadžmentu, agencije koja je u svim segmentima osmislila ovaj originalni kulturno-turistički koncept.

Na svakom kantunu Raba očekuju vas posebno uređeni prostori i jedinstveni ugođaji, vrhunski izvođači i nezaboravni doživljaji, ambijentalno uređenje i birana ponuda, slasni zalogaji i osvježavajući gutljaji. Najkraće rečeno: autohtona i posebna urbana zabava, od pjevačice Ive Smojver, preko vokala Matije Cveka sve do prave fešte latino sastava Caiman Verde.

T. B.


Tagged: , , , , , , , , ,