Red Red wine bar: Premijerno kušanje Vina Romeo

U zagrebačkom Red Red wine baru (A. Hebranga 30) održan je vinski party uz premijerno kušanje Vina Romeo, upravo nagrađenih u Poreču na Vinistri 2016: Malvazija 2015 (zlatna medalja), Teran 2015 (zlatna medalja) i Muškat žuti 2015 (srebrna medalja).Obitelj Paliska-Antonela, Roberto, Roberta i Mirjana (foto Ana Rogač)Degustaciju je osobno vodio vinar Roberto Paliska iz OPG-a Romeo Licul, koji se nakon profesionalne nogometne karijere na domaćim i internacionalnim terenima (posebno se istaknuo u NK Rijeci i grčkom Pierikosu), posvetio obiteljskoj tradiciji započetoj još davne 1850. godine.

Vina RomeoDomaćini promocije, vlasnici Red Red wine bara, Luka i Bruno Elezović, u suradnji s maslinarom Williamom Negrijem iz Labina, pripremili su i fine zalogaje za sljubljivanje uz vino.

Vinarija Romeo smještena je u istočnom dijelu Istre, u Nedešćini kod Svete Nedelje. U tom dijelu crvene Istre, na mediteranskom tlu, u neposrednoj blizini mora, bogatom crvenicom (terra rossa) uzgajaju istarske autohtone sorte malvaziju i teran te chardonnay, muškat žuti, merlot i cabernet sauvignon.

William Negri-maslinova ulja NegriIskustvo, znanje i ljubav prema zemlji prenosilo se s koljena na koljeno.

Tradiciju je obnovio i osuvremenio danas 75-godišnji Romeo Licul, čiji posao polako preuzimaju njegov zet Roberto Paliska sa suprugom Mirjanom, te unuke Roberta (magistra prehrambene tehnologije) i Antonela (studentica poduzetništva). Opširnije o vinima Romeo pogledajte na: www.vina-romeo.com

Obitelji Negri i Paliska (foto Ana Rogač)

Mustafa Topčagić / Foto: Ana Rogač i Julio Frangen


Luka Elezović-Red Red wine bar
Red Red Wine bar: Vinari Gregorić i Florijanović

Luka Elezović, Robert Naprta i Bruno Elezović
Red Red wine bar: Dan žena uz vina Solum
Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , ,