Rekorder Goran Čolak na Euru u Turskoj

S novim nacionalnim rekordom u džepu, Gorana Čolaka na Euru u Turskoj očekuju novi sportski izazovi.

Četiri najviša odličja na Europskom prvenstvu (3 zlata i jedno srebro) osvojio je prošloga lipnja naš najtrofejniji ronilac na dah Goran Čolak. Potom je otišao na pripreme na Filipine i tamo po tko zna koji put skinuo nacionalni rekord – ovog puta u disciplini ronjenja u dubinu s mono-perajom (CWT), zaronivši do impresivnih 115 m i tako poboljšavši dotadašnji nacionalni rekord za 7 metara.

Trenutačno se naš “čudesni Hrvat” nalazi u Kaşu na obali Sredozemnog mora u južnoj Turskoj, gdje se priprema za početak prvoga CMAS Europskoga dubinskog prvenstva i s nestrpljenjem očekuje nove sportske izazove koje pred njega postavlja ovo natjecanje.

Na Euru u Turskoj Goran će nastupiti u sve 3 dubinske discipline: već spomenutoj CWT (3.10.), potom disciplini CNF – ronjenja na dah bez peraja (4.10.) te disciplini BiFin – ronjenja na dah s dvije peraje (6.10.).

O kojem rangu natjecanja je riječ najbolje govori Goranova konkurencija koja je ove godine na razini Svjetskoga prvenstva. U svakoj disciplini nastupa najmanje tri od pet najboljih ronioca na svijetu, a u disciplini BiFin i više od toga. A dovoljno je reći da na natjecanje stiže i Rus Aleksej Molčanov, trenutačno bez sumnje najbolji natjecatelj u disciplinama ronjenja u dubinu.

Uz to, i uvjeti za ronjenje zbog lošega vremena i neočekivano hladnoga mora u Turskoj izuzetno su teški, stoga će i samo natjecanje biti dodatno zahtjevno.

G. P.


Goran Čolak: 4 medalje za ronjenje bez daha

Tagged: , , , , , , , , , ,