Renata Sabljak: Nagrada Kazališta Komedija

Prosudbeno vijeće u sastavu: Ivica Prlender, predsjednik Vijeća, ravnatelj ZGK Komedija Niko Pavlović, Ivica Žigić, predstavnik Hrvatske elektroprivrede, te predstavnici medijskih pokrovitelja Dražen Klarić (Večernji list) i Josip Majher (Soundset), donijelo je jednoglasnu odluku da se ovogodišnja Nagrada za najbolje umjetničko ostvarenje dodijeli članici ansambla Kazališta Komedija, Renati Sabljak, za ulogu Donne Sheridan u mjuziklu ‘Mamma Mia!’.
Renata SabljakRenata Sabljak u Komediji je debitirala 2002. nastupom u mjuziklu ‘Mali dućan strave’ i od tada je praktički nemoguće zamisliti ijedan mjuzikl bez ove iznimne umjetnice. Nastupala je u Komedijinim mjuziklima svjetskoga glasa ‘Chicago’, ‘Briljantin’, ‘Aida’, ‘Skidajte se do kraja’, ‘Cabaret,’ ‘Monty Python’s Spamalot’, ‘Jalta, Jalta…’, a vrsna je glumica i u dramskim predstavama.

Trenutno oduševljava publiku u velikom Komedijinu hitu – mjuziklu ‘Mamma Mia!’, u ulozi Donne Sheridan, i jedina je solistica ove predstave koja je nastupila u baš svakoj izvedbi (jedina je koja nema alternaciju).

K. K.


 

Mamma mia
Mjuzikl Mamma Mia! u Komediji

 

Tagged: , , , , , , , , , ,