Renesansa odbojke na parketu i tribinama

Nova sportska bajka upravo je započela na tribinama jedne odbojkaške utakmice.

Više od tisuću gledatelja svih generacija odazvalo se pozivu Hrvatskog odbojkaškog saveza i ispunilo tribine zagrebačkog Doma odbojke Bojan Stranić na Savi. Novi slogan ‘Živim odbojku’ zaživio je već na prvoj u nizu utakmica koje će se igrati u Superligi i najbolji su poziv za obiteljski provod ove jeseni i zime.

‘Pokazali smo da ovaj projekt Živim odbojku ima itekako smisla. Ovo je podiglo interes publike i vratilo publiku u dvorane što je bio primarni cilj u pokretanju projekta. Kroz probuđenost publike u gradu Zagrebu šaljemo poruku i u druge dijelove Hrvatske. U želji i volji smo da u bilo koji grad u Hrvatskoj napunimo dvorane i damo poticaj igračicama i igračima da osjete tu podršku i da zbilja svi zajedno živimo odbojku!’, izjavio je Frane Žanić, predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza, i dodao: ‘Cijeli tim ljudi koji radi na ovom projektu je pokazao izuzetan angažman. Vjerujem da će se kroz iduća kola odbojka vratiti među obitelji i navijače. Jedan od ciljeva ovog projekta je i da idućeg ljeta, kad Hrvatska bude domaćin bilo koje utakmice ili turnira, da tu kulturu prenesemo na to!’

Odbojka kao popularan sport u svijetu i u Hrvatskoj zasigurno ima brojne navijače spavače. Ovo je samo početak jedne nove ere Superlige, koja će postati mjesto na koja ćemo odlaziti na druženja s prijateljima i obitelji. Nova Fan zona na ulazu u dvorane novitet je koji ćemo rado posjetiti. Navijački rekviziti dodatni su glasni navijač, a nagradne igre u kojima se dijele majice i lopte donijele su osmijehe na mnoga lica najsretnijih.

Domaća momčad HAOK Mladost u sjajnoj je atmosferi nadjačala protivničku momčad OK Ribola Kaštela. Najtrofejniji hrvatski odbojkaški klub tako je u 7. kolu Superlige još jednom pokazao zašto nosi ovu laskavu titulu i u Zagreb donio nove bodove kojima se s trećeg mjesta podiže prema samom vrhu ljestvice. U napetoj utakmici Mladost je pokazala čvrstoću, kvalitetu i koncentraciju, koja je naposljetku dovela do sjajnog rezultata 3:1 (25:19, 25:21, 23:25, 25:22).

U utakmicama koje su pred nama, publiku u dvoranama čeka još mnogo iznenađenja u kolima koja su pred nama. Atmosfera sa zagrebačke utakmice Mladosti i Ribola Kaštela najbolji je poziv svim ljubiteljima odbojke da posjete iduću utakmicu Superlige u svom gradu.

Podržite svoj tim, uživajte u sportskom duhu i budite dio ovog nevjerojatnog iskustva Superlige! Sve informacije o utakmicama možete pronaći na www.hos-cvf.hr

T. D. / Foto: Marko Uzelac


Tagged: , , , , , ,