Ribafish o putovanjima i pivu

Boris Veličan i Domagoj Jakopović RibafishZaljubljenik u putovanja i pivo Domagoj Jakopović Ribafish gostovao je na tribini ‘Kroz svijet putovanja vodi vas Boris Veličan’ u zagrebačkom knjižarsko-galerijskom centru VBZ Fadil Hadžić.

Poznati bloger, novinar i kolumnist, i manje poznati diplomirani profesor geografije, govorio je o svojim putovanjima kroz šezdesetak zemalja na pet kontinenata (osim Južne Amerike i Antarktike koji su u planu). U većini njih Ribafish se zadržao tek nekoliko dana, što je bilo sasvim dovoljno da stigne isprobati pokoji lokalni specijalitet zemlje domaćina i, naravno, lokalno pivo.

Sudionici tribine imali su tako prilike čuti njegove priče i anegdote o susretima s ljudima i pokojim svjetskim proizvođačem piva, a sve one popraćene su živopisnim fotografijama na video zidu. Uz zavidnu zbirku od oko 4.000 pivskih etiketa, Ribafish se okušao i u spravljanju piva kod kuće koje zatim degustira i razmjenjuje recepte sa svojim kolegama iz Društva prijatelja piva.

Nađe se tu i piva iz raznih egzotičnih kutaka svijeta, a najbolja među njima su, tvrdi ovaj znalac, belgijska i češka. Doznali smo usput da je pivo Westvleteren među najskupljim na svijetu i na Ribafishovu žalost – nema etiketu. Kako ipak ne bi sve ostalo samo na priči, domaćin tribine Boris Veličan posjetiteljima je podijelio Gričku vješticu iz zagrebačke Pivnice Medvedgrad.

R. C. / Foto: VBZ

Pročitajte još: Ribafish kroz svijet putovanja , 20 godina Pivnice i Pivovare Medvedgrad , Pivo – prirodan i biološki proizvod , Kombiniranje hrane i piva

 

Tagged: , , , , , , , , , , , ,