Ribafish: Plivajmo i učimo zajedno!

Nadolazeće ljeto za brojne mališane bit će posebno, ker će ručnici iz linije ‘Fosen Blue Collection’ spojiti djecu i 17 hrvatskih otoka.Kupnjom ove posebne linije u prodavaonicama Konzuma diljem Hrvatske pomažemo uspjehu ljetne edukativne avanture koju su unutar kampanje ‘Plivajmo i učimo zajedno’ osmislili udruga RokOtok, Domagoja Jakopovića Ribafisha u suradnji s tvrtkom Wib Solutions, koja se bavi stvaranjem projekata društveno korisnog poslovanja.

Ova ljetna avantura započinje 3. srpnja kada će se vesela i hrabra ekipa iz Brodarice zaputiti na novih 17 naseljenih otoka šibenskog i zadarskog arhipelaga. Plan je rukama spojiti jedan otok i obalu, educirati djecu o ljekovitim mediteranskim biljkama, čistiti plaže, igrati se, smijati, plivati i učiti zajedno.

‘Projekti poput RokOtoka za mene su polagani povratak u život. Kroz plivanje promoviramo sport i zdraviji život, na predavanjima razgovaramo o važnosti ekologije, brizi o okolišu, bitnosti razgovora djece i roditelja, a sve to završavamo organiziranim igrama, čišćenjem plaža i podjelom poklona. Sredstva od prodaje linije ručnika rasporedit će se na materijale za čišćenje plaža, uređivanje istih, kupovinu adekvatnih poklona poput interaktivne karte – bojanke hrvatskih otoka za sve sudionike kao i donacije potrebitima’, izjavio je Domagoj Jakopović Ribafish.

Pastelne plave, roze, zelene, ljubičaste i bijele nijanse linije ručnika ‘Plivajmo i učimo zajedno’ dolaze u tri atraktivne veličine, od čistog su pamuka i svakog nas dana podsjećaju na zajedništvo, međusobno pomaganje i ljubav prema djeci.

Udrugu RokOtok osnovao je 2019. Ribafish s ciljem promicanja zdravog i aktivnog života djece te očuvanja hrvatske obale i otoka. Tijekom prvog ljeta 35 članova Udruge doplivalo je do 17 otoka i organiziralo 18 edukativnih predavanja kojima je prisustvovalo više od 2000 djece i roditelja. Ova hvalevrijedna priča tada je proglašena i najljepšom pričom ljeta.

Sredstva prikupljena kupnjom ručnika, koji se od 1. travnja mogu pronaći u prodavaonicama Super i Maxi Konzuma diljem Hrvatske bit će donirana Udruzi RokOtok za podršku u oplivavanju otoka te nastavku održavanja dječjih edukativnih i ekoloških radionica na plažama naše lijepe obale.

‘Potaknuta samom idejom djelovanja udruge RokOtok, njihovim prekrasnim projektima usmjerenim upravo na zdrav i aktivan razvoj djece kroz sport, edukaciju i ekologiju, krenuli smo u osmišljavanje ove kampanje. Vjerujem da ćemo svi zajedno pomoći u njihovom daljnjem djelovanju u još jednoj, za sve nas vrlo izazovnoj godini’, istaknula je Nina Andrijanić, autorica projekta i direktorica firme Wib Solutions.

A. N.


Tagged: , , , , , ,