Rijeka: Juričanov Kumek premijerno u Art-kinu

Prosinački program u Art-kinu otvara riječka premijera jednog od najiščekivanijih filmova godine ‘Kumek’ Darija Juričana zakazana za 1. prosinca u dvostrukom terminu prikazivanja, s početkom u 17.00 i u 19.30 sati. Tom prigodom stižu redatelj Dario Juričan i scenarist Saša Paparella.Film ‘Kumek’ treći je dokumentarni film iz ciklusa ‘Gazda’, a posvećen je zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću (prvi je ‘Gazda’ o Ivici Todoriću, a drugi o Miroslavu Kutli) i sniman je tijekom četiri godine na lokacijama u Zagrebu i Grudama.

‘Raditi film Kumek bio je veliki izazov, jer pokriva gotovo četrdeset godina djelovanja Milana Bandića, prividno hiperaktivne i trumpolike pojave hrvatske političke scene. Bandić je šest puta biran za gradonačelnika grada Zagreba, koji nije samo glavni grad svih Hrvata, nego i glavni grad svih hrvatskih kriminalaca. Milan Bandić u tri je navrata odbio dati intervju za naš film, pa je napravljena audicija kako bi mu se našao dvojnik’, poručuje redatelj i producent filma Juričan.

Uz film će biti predstavljena i istoimena knjiga, koja je komplementarna filmu. Knjigu potpisuju cijenjeni istraživački novinari Saša Paparella i Hrvoje Appelt.

M. B.


Tagged: , , , , , , , , , ,