Darujemo ulaznice za sajam Mineral Expo

U suradnji s Geološkim društvom Mineral Expo darujemo 2×2 ulaznice za 20. Međunarodni sajam Mineral Expo, koji će se u Zagrebu održati u petak, subotu i nedjelju, 18, 19. i 20. svibnja u Domu sportova, od 10 do 20 sati.

Kratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: FDAR1
a u tekstu: vaše ime i adresa         broj telefona         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 17. svibnja (23.59 sati)
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 18. svibnja (00.30 sati)

Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

Sajam godinama prezentira mineralogiju i paleontologiju na jednostavan i prihvatljiv način, uz sudjelovanje velikog broja izlagača iz zemlje i inozemstva. Atrakcija ovogodišnjeg sajma je nastup robota dinosaura T-rexa. Nastup je u 11, 14, 16 i 18 sati. Sajam ima prodajni i edukativni aspekt.

Po posebno povoljnim cijenama izlagači nude neobrađene minerale iz cijelog svijeta, originalne fosile, nakit te ukrasne i upotrebne predmete izrađene od poludragog kamenja. Najveća je ponuda unikatnog nakita izrađenog od gotovo svih poznatih vrsta poludragog kamena anorganskog i organskog porijekla, što privlači velik broj posjetitelja. U ponudi je i drago kamenje: brušeni rubini, safiri, smaragdi, dijamanti te opali iz Australije i Etiopije.

Za ljubitelje i sakupljače neobrađenih minerala nađe se mnogo toga vrijednog iz cijelog svijeta: neobrađeni minerali iz rudnika Trepča na Kosovu, kreševski citrin i hijalofan kvarc iz rudnika Kreševo u Bosni i Hercegovini, zeoliti iz Indije, ametisti, ahati i kvarc iz Brazila, lapis lazuli iz Afganistana, velika kolekcija opala, safiri i rubini iz Australije, astrofilit, šungit i serafinit iz Rusije, larimar iz Dominikanske Republike…

Originalni fosili izumrlih životinja: trilobiti starosti 450 milijuna godina, amoniti stari 85 milijuna godina, zubi dinosaura, glava krokodila, dijelovi mamutovih kljova, zubi izumrle vrste morskog psa i fosili drveta također su u ponudi sajma.

Udruge Lepoglavski ahat i Kreševski citrin, predstavljaju svoj rad i mineralna blaga ovih prostora. Tradicionalne su i zanimljive izložbe koje se postavljaju svake godine u suradnji s geološkim i speleološkim društvima ili renomiranim znanstvenicima. Na sajmu posjetitelji mogu koristiti uslugu verificiranog gemologa, te izvršiti analizu i procjenu vrijednosti svog nakita. Izdavačke kuće nude i velik izbor zanimljive stručne i popularne literature. Posjetitelji koje zanima liječenje kristalima imaju priliku razgovarati s nekoliko domaćih i stranih kristaloterapeuta.

Cijena jednodnevne ulaznice je 20 kuna, a za sva tri dana 30 kuna. Za djecu do 14 godina, i grupama učenika omogućen je besplatan ulaz.

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , ,