Rock mjuzikl Antigona – Prockletstvo Roda

Kazališni rock spektakl ‘Antigona’ u Tvornici kulture u Zagrebu, 21. ožujka (20 sati) obilježit će petu godinu igranja, uz poznate glazbenike profesionalce i nove nade.

‘Antigona – Prockletstvo roda’ jedan je od prvih suvremenih originalnih rock mjuzikla, nastao kako bi se mladim generacijama na blizak i prepoznatljiv način približio grčki klasik. Koliko je mjuzikl polučio uspjeh svjedoči i činjenica da je do sada u nezavisnoj produkciji doživio 25 izvedbi, a vidjelo ga je 10.000 ljudi, mnogi i po nekoliko puta.

Iza žestokih songova, prepoznatljive priče i dojmljivih scenskih ostvarenja stoji tim Medley Teatra – Trpimir Jerković kao skladatelj, Marijana Matešić Jerković kao redateljica, dramaturginja i vokalna pedagoginja te Ivana Matas Zorica, koja je tekst ovog klasičnog djela adaptirala za scenu. Djelo je nastalo u suradnji profesionalaca i amatera od kojih su neki, upravo zahvaljujući ‘Antigoni’, završili u profesionalnim vodama.

‘Antigona – Prockletstvo roda’ približava književno djelo gledateljima, jer je kreirana od pjesmama koje publici lako ulaze u uho i neke od njih bi se mogle plasirati kao izdvojeni hitovi.

U glavnim ulogama nastupit će Taher Sanuri, Tea Zec, Irena Curić, Adalbert Turner, Marin Bukvić, Asad Sanuri, Željko Zubović, uz pratnju benda kojeg čine renomirani glazbenici: Toni Lović – gitarist grupe Zabranjeno pušenje, Berislav Blažević – klavijaturist Parnog valjka, Nenad Borić – bubnjar Crnog perja, te Romeo Krželj, Mario Vincek i Dinko Janković.

T. R.


Ana K.-mjuzikl
Ana K.: Rock mjuzikl bez dlake na jeziku
Tagged: , , , , , , , , , , ,