Route 66: Welcome Spring Festival

Otvorenje Welcome Spring Festivala održat će se u petak, 28. travnja u 18 sati, u parku na križanju Vukovarske ulice i Ulice Hrvatske bratske zajednice (kod kluba Route 66) u Zagrebu.

Proljeće je pravo vrijeme za nove početke, a Welcome Spring Festival pozitivnih promjena, 28. travnja “u održivom ruhu” otvara novu sezonu street festivala. Bit će tu koncerata, kvizova, umjetničkih programa i radionica, a posebno izdvajamo Malu olimpijadu otpada, svakodnevno na programu festivala. Ona svake godine okuplja, osim ambicioznih građana i osoba iz javnog života, koji se natječu u poznavanju otpada uz mnogo smijeha. Škola suvremenog plesa Silvije Hercigonje uvest će nas u čaroliju plesa, a večer će zagrijati grupa Stampedo. Već pet godina ekipa festivala, članovi udruge Priroda za sve, educiraju djecu, mlade i ostale posjetitelje o konceptu održivog razvoja, klimatskim promjenama i otpadu na zabavan i neformalan način pa često kažu da su “običan festival s neobičnim zadatkom”. Razgovaramo i ove godine o klimatskim promjenama i zaštiti okoliša kao važnom dijelu naše svakodnevice. Kako bi i sama potaknula pojedince, no i institucije na promjene, udruga Priroda za sve na Festivalu upotrebljava isključivo tanjure, slamke i ostali pribor, napravljen od 100 posto biorazgradivih materijala, a jednokratna plastika zamijenjena je povratnim čašama.

U deset dana sudionici će usvajati nova znanja, učiti nove vještine, međusobno razmjenjivati iskustva, odlično se zabaviti i pritom stvarati minimalne količine otpada. Želja organizatora je o ozbiljnim temama govoriti na ležeran način, kroz zabavu te praktične radionice i natjecanja kako bi se polako počele mijenjati navike djece, mladih, kao i ostalih stanovnika grada Zagreba u smjeru održive budućnosti. Cjelodnevni programi održavat će se do 7. svibnja na livadi između ulice Hrvatske bratske zajednice i Vukovarske ulice. Svratite s frendovima u Somersby vrt na chill, vikendom na vježbanje, jogu ili dječju predstavu, bacite koji selfie, rasplešite se pod zvijezdama i guštajte u dobroj atmosferi.

Već je spreman i poseban program za 1. svibanj – cjelodnevna zabava, DJ-i, ples na svili, performeri, drop in radionice uz bogatu ponudu naših ugostitelja, a navečer vas očekuju dva odlična koncerta – Terminator i Neki Novi Klinci.

Marina Orsag u srijedu, 3. svibnja, obilježava 18. godina djelovanja i poklanja Zagrepčanima stand-up, a El Circ priprema cirkuski show u petak, 5. svibnja, u 20 sati. Obilje energije uvijek donose i Drljos Hermanos sa svojom glazbenom komedijom. Vrlo zanimljiva, inovativna radionica očekuje posjetitelje ovog festivala – Poezija u novom formatu. Izvlače se riječi iz odbačenih knjiga i udahnjuje im se novi život – odnosno pišu se nove pjesme.

Ulaz na sve programe Festivala koji se održavaju radnim danima od 11 do 24 sata, petkom i subotom do 02 i nedjeljom do 24 sata je besplatan, kućni ljubimci (osim krokodila) su dobrodošli.

L.J. / Foto: Tomislav Jugkala Photography


Silba: Zajedno protiv morskog otpada

Održivost u gastronomiji: Godišnje bacimo 70 kg hrane

Tagged: , , , , , , ,