Rovinjsko Selo: Vinsko-maslinarska manifestacija Antonja

U velikom šatoru u Rovinjskom Selu održana je tradicionalna manifestacija Antonja, koja je objedinila 29. Izložbu vina i 17. Izložbu maslinovih ulja Rovinjštine.

Na jednoj od najstarijih izložbi vina u Istri moglo se kušati mlada ali i zrela vina proizvedena na tom području te maslinova ulja koja su na ocjenjivanju postigla također izuzetne rezultate. Novitet je bio kutak s ekološkim i biodinamičkim vinima.

U kategoriji Moderna tehnologija – bijela vina, najviše bodova i zlatnu medalju dobili su, kao najbolje vino Poljiprovredni obrt (PO) Vivoda za Malvaziju, a za njima slijede Herak & Smoljan, Marko Črnac, PO Grota i PO Panjoka. U kategoriji Moderna tehnologija – crna vina, najviše bodova imao je Fameja Matošević, a slijedio ga je PO Vivoda.

Ocjenjivanje maslinovih ulja rezultiralo je s ukupno 13 zlata, a najboljim je proglašeno ono od Branka Rajka. Slijedili su ga Cvetko Bašanović, Ennio Cherin, Zoran Zanini, Goran Barbaro, Rino Brajnović, Elida i Ozren Knežević, Dalibor Milić, Aleksandar Rajić, OPG Diego Marožin, OPG Juraj Mastilović, UŠP Buzet, Šumarija Rovinj i također zlatna medalja za Davora Skiru.

K. R.


Tagged: , , , , , , , , , , ,