Festival istarske supe u Rovinjskom Selu

U Rovinjskom Selu održan je 7. Festival istarske supe, fešta koja slavi i promovira ovu i ostale autohtone delicije i proizvode Rovinjštine.Centralni događaj večeri bilo je natjecanje 12 timova iz cijele Istre koji su pripremali supe. Sudjelovali su timovi: Udruženje obrtnika Rovinj – Orca team – Rovinj s vinima Vivoda, Strukovna škola Eugena Kumičića – Rovinj s vinima Dobravac, tim Tri merla – Rovinj s vinima Vina Lunika, KUD Stjepan Žiža – Rovinjsko Selo s Vinima Vivoda, Rekreativo – Rovinjsko Selo s vinima Herak & Smoljan, tim Čuvari istrijanskeh užanci – Žminj s vinima Vina Paladnjaki, Studis / Veleučilište u Rijeci / Poljoprivredni odjel – Poreč s vinima Veleučilište u Rijeci / Poljoprivredni odjel – Poreč, Hrast – Motovun s vinima Vina Fakin, tim Tomaz – Motovun s vinima Tomaz Vina, tim Dario & family – Buzet s vinima Vina Sirotić te tim Cekeri iz Nedelišća s vinima Vino Cmrečnjak.

Predsjednica ocjenjivačke komisije bila je Blanka Sinčić Pulić, a djelovali su u sastavu: Goran Mühlstein, Marijan Sinčić, Franko Milotić, Marino Deković, Josip Pino Kuhar, Nino Jakovčić, Marko Fakin i Davor Šišović.

Nakon degustacija i ocjenjivanja objavljeni su dobitnici. U kategoriji Tradicionalne istarske supe pobijedio je tim Tri merla iz Rovinja s vinima Lunika. Najbolji u kategoriji Kreativna supa bili su Čuvari istrijanskeh užanci iz Žminja s Vinima Paladnjaki.

Tijekom manifestacije održano je i ocjenjivanje najljepše uređenog štanda tima koji sudjeluju u natjecanju pripreme supe, a titulu je osvojio tim Rekreativo iz Rovinjskog Sela s vinima Herak & Smoljan.

Nakon podjele nagrada pobjedničkim timovima, posjetitelji su uživali u degustiranju najveće istarske supe koja je bila pripremljena i bukaleti od 20 litara.

K. R.


Tagged: , , , , , , ,